Quraishi Exclusive nam je pružio posebno iskustvo probavanja luksuznog nakita - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Quraishi Exclusive nam je pružio posebno iskustvo probavanja luksuznog nakita

Tekst:

Bonjour.ba, Promotivni članak

EVENT
13.10.2023.

Iza Quraishi imena stoji porodična tradicija od šest generacija u izradi nakita u Evropi i Aziji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


U Sarajevu posluju od davne 1997. godine i kao zahvalu klijentima i prijateljima na preko dvije decenije povjerenja, poklonili su im unikatnu juvelirsku noć sa posebnim kolekcijama koje nikad prije nisu bile u Bosni i Hercegovini.


Lejla Šarkić Quraishi i Saed Quraishi, osnivači brenda QuraishiOno što je dalo dodatni dašak luksuza i sofisticiranosti ovoj večeri, bila je i lokacija na kojoj je upoznavanje s brendom održano. Profinjen i elegantan prostor pratio je filozofiju nakita koji smo mogli među prvima pogledati uživo u BIH.
Quraishi je zaslužan za to što su mnogi premium talijanski brendovi nakita došli na naše tržište, a jedan od njih je bio i partner u organizaciji ovog iskustva - Nanis Jewels, brend osnovan iz strasti prema ljepoti i jedinstvenosti. Inspiraciju za ime brenda, osnivači Laura Bicego i Piero dobili su po djevojčici Nanishki, koju su upoznali na Haitiju 1986. godine, čiji su ih osmijeh i snaga inspirisali. Misija kompanije je da dragulje i zlato prilagođava ženama i svemu što one predstavljaju.
Prisutni su imali priliku da se upoznaju sa kultnim Libera i Transformista kolekcijama, uz posebne lične juvelire koji su im bili na usluzi. Inspiracija za Libera kolekciju su lanci koji predstavljaju sva ograničenja života, ali u 18-karatnom zlatu i dijamantima postaju istovremeno lagani, dinamični i bezvremenski. Transformista kolekcija je inspirisana metaforom promjene kao životne konstantne i odlikuju je narukvice koje postaju ogrlice ili koje u potpunosti promjene izgled samo jednim dodirom.
“Kada se osvrnemo na dvije decenije našeg poslovanja, najviše smo ponosni na klijente koji iz naših radnji izlaze sa osmijehom na licu i koji nam se već godinama stalno vraćaju. To je potvrda da je naše tržište prepoznalo i da cijeni jedinstveni ukus za ljepotu, kvalitet i bezvremenske komade nakita koji ne podliježu trendovima. Cijeli Quraishi tim je vrijedno radio kako bi doveo ove juvelirske kolekcije u Sarajevo i zadovoljstvo je bilo podijeliti ovo iskustvo sa našim prijateljima i klijentima.” - izjavili su Lejla Šarkić Quraishi i Saed Quraishi, osnivači brenda.

Noć u kojoj smo imali priliku u intimnoj atmosferi, u pratnji stručnjaka i odvojenoj prostoriji kroz autentično iskustvo probati nakit, te saznati njegovu povijest, otkud dolazi inspiracija, kako ga nositi i što ga čini posebnim, bila je zaista jedna od onih koje se pamte.
Quraishi Exclusive Jewelry radnje možete posjetiti u Aria Mall i Sarajevo City Center, a više o samom brendu možete saznati putem njihovih Facebook i Instagram profila.

* * *
Foto: Sanela Babić

Povezani članci

Najpopularniji članci