Svi govore o jeftinim letovima, a vi niste sigurni kako ih uloviti? Donosimo detalje. - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazi...

Svi govore o jeftinim letovima, a vi niste sigurni kako ih uloviti? Donosimo detalje.

Tekst:

Nevena Divčić

PUTOVANJA
26.5.2024.

Jeste li čuli za Skyscanner?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Ovo je jedan od najpopularnijih pretraživača za pronalaženje jeftinih avionskih karata, hotela i rentanja automobila. Svakog mjeseca, preko 100 miliona putnika koristi Skyscanner kako bi pronašli najbolje ponude za svoje putovanje. 

 Kako Skyscanner funkcioniše?

Skyscanner je pretraživač koji skenira sve vrhunske avio - kompanije i turističke provajdere na internetu kako bi vam omogućio da uporedite cijene letova i ostalih troškova putovanja na jednom mjestu. Nakon što pronađete najbolju opciju, Skyscanner vas preusmjerava na web stranicu avio - kompanije ili turističkog provajdera gdje možete završiti rezervaciju.


Foto: @karinaross

 

Kako koristiti Skyscanner?

Bilo da tražite najbrži let ili najbolju opciju za smještaj, Skyscanner vam omogućava da odaberete preferiranog provajdera na osnovu stvarnih ocjena putnika. Na ovaj način možete odmah rezervisati let ili hotel. Ako želite putovati, ali nemate određenu destinaciju na umu, opcija pretrage "Everywhere" je idealna za vas. Unesite ovu opciju kako biste pronašli najpovoljnije avionske karte za bilo koju destinaciju na određeni dan.

Ako imate određenu destinaciju na umu, ali želite pronaći najjeftiniji let, možete koristiti opciju "Cheapest month". Ova opcija vam omogućava da pronađete letove na najjeftiniji dan u mjesecu.


Foto: @karinaross

 

Proces rezervacije

Skyscanner je pretraživač, što znači da ćete nakon što pronađete najbolju avionsku kartu, rezervaciju završiti direktno na web stranici avio - kompanije ili turističkog provajdera. Ovo vam daje mogućnost da dodate informacije o lojalnosti, odaberete preferirane opcije leta kao što je izbor sjedišta i druge dodatne usluge.

* * *
Naslovna fotografija: @matildadjerf

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno