Svoje naredno druženje s prijateljicama planirajte uz ove fantastične Netflix naslove - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazi...

Svoje naredno druženje s prijateljicama planirajte uz ove fantastične Netflix naslove

Tekst:

Nevena Divčić

FILMOVI & SERIJE
25.7.2023.

Koliko vremena s prijateljicama nam je dovoljno i ima li ijedan od naših razgovora zapravo svoj kraj i finalni zaključak?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Nakon što spremite sve svoje omiljene slastice i isprobate i posljednju kombinaciju iz ormara predlažemo vam da se opustite i ojačate svoje prijateljstvo serijama u kojim je upravo ženski svijet i jezik razumljiv samo prijateljicama, glavna tema i stub svake epizode. 

Coisa Mais Linda

„Girls from Ipanema“ pronaći ćete i pod nazivom „Coisa Mais Linda“ što u doslovnom prijevodu s portugalskog znači: Najljepša stvar. Ova brazilska serija, od dvije sezone, uz odličnu muziku i kostimografiju prati život Marie Luize – Malu nakon što je muž napusti. Uz pomoć svojih prijateljica ona odluči otvoriti bossa nova klub o kojem je oduvijek maštala i iznova upoznaje sebe, ljude i ljubav.

Radnja serije „Girls from Ipanema“ je smještena u 1950. u Rio de Janeiro te na zabavan i otvoren način prikazuje status žene iz tog perioda i borbu s okruženjem koje ne vjeruje u njenu slobodu, snagu i motivaciju.

Maldivas


Maldivi je nova Netflixova serija čija radnja je također smještena u Rio de Janeiro. Iako počinje misterioznom smrću koja je centar svih ostalih zbivanja u seriji, Maldivi su privukli veliku pažnju publike zbog humorističnog pristupa, ekscentričnih likova i cjelokupnog dojma koji ostavlja energija ove glumačke ekipe. Liz koja useljava u novu luksuznu zgradu i pokušava odgonetnuti svoje misteriozne komšije će biti sjajno Netflix društvo za večer s prijateljicama.

Gilmore Girls


Ne možemo govoriti o prijateljstvu bez spontanog stvaranja poveznice i s porodicom.
„Gilmore Girls“ je serija emitovana od 2000. do 2007. i prati malo drugačiji odnos između samohrane majke Lorelai i kćerke Rory. U 2016. godini snimljen je nastavak serije koji prikazuje njihov život mnogo godina kasnije i odraslu Rory.

Porodični odnosi „Gilmore Girls: A Year in the Life“, će vas sigurno nasmijati bez obzira na to da li ste pratili Lorelai i Rory od samog početka. Pored toga, ova serija je dobar izbor ukoliko želite provesti večer uz žene svoje porodice i Netflix.

Big Little Lies


Ako smijeh nije primarni kriterij prilikom odabira serije za večer s prijateljicama, onda vam predlažemo da pružite priliku priči „Big Little Lies“.

Kalifornija, pogled na okean iz neke od vila u svakoj epizodi, odlična glumačka ekipa i žene koje su prijateljstvo izgradile na zajedničkoj boli, razumijevanju, povjerenju i lažima. Ova priča će nakon samo nekoliko minuta uspjeti da vas uvuče u njihove živote i zainteresuje za sve sezone koje su pred vama.***
Naslovna fotografija: @coisamaislinda

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno