Sarajevo Street Style: Stylish početak godine na ulicama glavnog grada - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Sarajevo Street Style: Stylish početak godine na ulicama glavnog grada

Tekst:

Arijana Bošnjak

STREET STYLE
16.1.2024.

Sarajevo Street Style je rubrika koja predstavlja osluškivanje otkucaja srca grada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Kako bolje osjetiti te otkucaje nego kroz stilske pustolovine njegovih stanovnika i posjetioca. Čak i na niskim zimskim temperaturama koje su se sada već uozbiljile, mnoštvo prolaznika u Sarajevu pronašlo je način za sinergiju toplih i ugodnih komada s njihovim unikatnim modnim izričajem.

Svaki njihov korak poslužio je kao inspiracija za našu glavnu urednicu Eminu Smaku i fotografkinju Enidu Kajević koje su, unatoč hladnom vremenu, ponovno uspjele „uloviti“ svaki detalj, igru boja, tekstura i oblika… Ukratko, kroz fotografiju su zabilježile još jedan kreativni modni beat koji stvara ovaj grad. Stoga, u nastavku donosimo još jedno (pravo zimsko) izdanje serijala Sarajevo street Style.
Unatoč tome što ova sezona sa sobom nosi manjak tonova koji nas okružuju u prirodi, prolaznici koje smo imali priliku vidjeti dokazali su da to ne utječe na njihovu kreativnost. Zaogrnuti dugim kaputima i bundama kreirali su tople kombinacije koje pokazuju njihovu individualnost te su nas šarmirali modnim detaljima koji plijene pažnju.

Kakvi tonovi, modni dodatci i teksture dominiraju ovim izdanjem sarajevske ulične modne revije, pogledajte u nastavku.
Sarajevo Street Style

Između kombinacija kojima dominiraju neutralni nude i crni tonovi, našle su se jarke boje i upečatljivi uzorci koji su donijeli energiju u grad. Modna osviještenost prolaznika ponudila je raskošnu tapiseriju aktualnih trendova, uparenih na unikatan način. Tako su kratke voluminozne bundice, leopard uzorak, crvena boja i metalik efekt postali izraz vječnog i neprolaznog stila.
Neutralni tonovi i jarke boje

Neutralnost sive, crne i nude upotpunjena je zabavnom igrom tekstura, oblika i detalja. Krzno, koža, šeširi i voluminozne torbe pričale su o tome koliko akromatski i zemljani tonovi mogu biti inspirativni. All black outfiti su odisali daškom misterije i sofisticiranosti, a povremeno bi im šalovi u jarkim bojama dali pečat unikatnosti.
Drugi su pak birali outfite kojima u potpunosti dominiraju jarke nijanse poput crvene
, mint zelene i pink i tako unijeli vibrantnost u pejzaž grada. Svaka od ovih kombinacija pokazuje da moda živi na ulicama čak i onda kada je toplina prioritet i da kreativnost ne može biti sputana minusom na termometru.
Ako je suditi po ovakvom početku godine, iz izdanja u izdanje, Sarajevo Street Style će uvijek biti okupan mnoštvom kreativnih izdanja prolaznika, koji svoj šaroliki, zaigrani i chic identitet rado prošetaju ulicama glavnog grada u svakoj sezoni.


Pogledajte još Sarajevo Street Style izdanja


* * *
Foto: Enida Kajević za Bonjour.ba*Sve fotografije kreirane su tijekom šetnje Bonjour.uredništva i fotografkinje Sarajevom te smo nasumično birali kombinacije za koje vjerujemo da će inspirirati naše čitatelje.
Ako je vaša kombinacija među odabranima, nadamo se da vam se sviđa i rado ćemo vam original fotografiju poslati i na email.
Ukoliko biste željeli da vaša fotografija nije dio ovog izvještaja, zamolit ćemo da nam se javite na [email protected].
Vaš Bonjour.ba

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno