Stol za dvoje! Izdvojili smo najbolja mjesta za prvi sastanak u Sarajevu. - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Stol za dvoje! Izdvojili smo najbolja mjesta za prvi sastanak u Sarajevu.

Tekst:

Ilda Lihić-Isović

LJUBAV & BRAK
6.6.2023.

Spremni ste za sastanak, a niste sigurni gdje izaći u Sarajevu?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

We got you! Ako tokom prve polovine 2023. godine niste imali vremena da upoznate i posjetite neke od najzanimljivijih restorana za prvi date, u drugoj polovini koja tek počinje nemate izgovora da to ne učinite.

 Zašto smo izabrali restorane za prvi date? Jednostavno zato što mi nosimo gourmet esenciju u svom DNK i to nam je jedan od omiljenih planova za slobodno vrijeme posebice ako date započne dobrim vinom i zanimljivom opcijom za #mljac zalogaje.

Zapišite restorane koje smo izdvojili u nastavku i rezervišite za savršen prvi izlazak.

 

Restoran Avlija
 

Specijaliziran za tradicionalnu, mediteransku i talijansku kuhinju sa šarmantnim ambijentom ovaj restoran će oduševiti partnera/-icu za prvi date.

 

 

 

Skriven je od pogleda prolaznika, a dočekat će vas nostalgična atmosfera s mnoštvom dekor detalja iz prošlosti. Restoran Avlija se nalazi u ulici Avde Sumbula 2, iza plavih vrata sa šarmantnim prozorčićem u obliku srca... zgodan detalj za prvi date, zar ne?

 

 

 

Restoran Dveri
 

Ako ste u potrazi za restoranom nakon kojeg možete prošetati čaršijom, onda su Dveri odličan odabir. Naime, na adresi Prote Bakovića 12 nalazi se prekrasni, manji restoran koja je neizostavna lokacija za sve ljubitelje odličnih gourmet zalogaja.

 


 

Na ovoj lokaciji možete kreirati simpatičnu atmosferu i utočište gdje možete uživati ​​u piću prije i poslije, gubeći pojam o vremenu i fokusirajući se na zanimljiv razgovor sa vašim izabranikom/-icom za prvi date.

 


 

Ribnjak Toplik


Ovdje bi mogao startati početak jedne divne, romantične bajke jer osim što izgleda bajkovito kada mu prilazite, ovaj restoran s ogromnom i prelijepom baštom pravi odlične riblje specijalite.

 


 

Dakle, ukoliko ste dosada iskomunicirali da vaš/-a izabranik/-ca za prvi date voli mediteranske i riblje specijalitete, s ovim odabirom restorana sigurno nećete imati grešku. Adresa je Vuka Karadžića 250.
 


 

Kibe Mahala


Restoran koji se sa razlogom našao na našoj listi je Kibe Mahala. U ulici Vrbanjuša 106 i sa jednim od najljepših pogleda na grad, on je čest odabir za posebna druženja u otmjenom ambijentu.

 


 

Meni i ambijent odaju počast tradiciji i gastronomiji BiH gdje su glavni protagonisti lokalni sezonski proizvod i najkvalitetnije sirovine. Za pratnju vašem razgovoru, vina ili bosanska kahva su naš prijedlog.

 

 

 

***
Naslovna fotografija: @kibemahala

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno