TEKST: Ilda Lihić-Isović

DATUM OBJAVE: 18.9.2024.

Zamislite scenarij: sunčana nedjelja, nosite omiljeni baloner, šetate kroz park i posmatrate šarenilo koje donosi jesen, a vi nosite trendy papuče koje s lakoćom spajaju eleganciju i udobnost.

 

Dok tiho šuštanje lišća pod vašim nogama prati melodiju vašeg stila svjesni ste da ste pronašli savršen par papuča kojeg ćete nositi još dugo.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Capucine ? (@capucinerqllrt)



Naime, u svijetu mode gde se udobnost i stil često nadmeću, nova tendencija se pojavila koja kreira simbiozu oba elementa: želimo udobne chic papuče. Done! Effortlessly chic izgled se itekako može realizovati uz model koji smo pronašli u jednoj od prodavnica u BiH.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @marine_audineau



Jedan od glavnih razloga zašto žene gravitiraju ka ovim trendy modelima papučama jeste udobnost. Jastučići za stopala i ergonomski dizajni pružaju udoban osećaj koji se može nositi satima bez nelagode.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Camille (@camilleclnt)

 

Dodatno svestranost ovog modela papuča je neuporediva. Mogu se stilizovati na bezbroj načina što ih čini pogodnim za razne prilike. Od ležernih brunch -a sa prijateljicama do šetnje u parku, prilagodljiva priroda ovih papuča čini ih odličnim izborom.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @marine_audineau



Pametan dizajn uloška od plute savršeno oblikuje stopalo, dok je potplat pažljivo izrađen za optimalnu udobnost. Detalj koji ih krasi, tačnije kopča omogućava prilagodbu prema vlastitim potrebama, osiguravajući savršeno pristajanje koje dodatno naglašava njihov chic dizajn.


Kako stilizovati ovaj model papuča?


Kada je u pitanju kreiranje modnih priča, mogućnosti su beskrajne. Isprobajte ih uz široke jeans hlače, basic majicu i blejzer za opušteni izgled ili uz midi suknju, bijelu košulju i maslinasti baloner za sofisticiraniju notu. Eksperimentisanje sa dodacima može dodatno obogatiti vaš stil, ali u konačnici dobar outfit počinje s pravim izborom obuće (dodali bismo i udobnim). Nekoliko trendy kombinacija pogledajte u nastavku.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Bonjour.ba (@bonjourba_)



Sa svojom savršenom simbiozom udobnosti, svestranosti i estetske privlačnosti, ne čudi što je upravo model koji je mix sive i tople smeđe, postao omiljeni izbor među modnim entuzijastima. Tačnije, model koji smo mi pronašli u nijansi pijeska (taupe) savršeno se uklapa u trend, čineći ga neizostavnim dijelom svake garderobe. Lako se kombinuje sa raznim bojama, od klasične crne i bijele do nešto smjelijih nijansi poput crvene ili maslinasto zelene, omogućavajući vam da kreirate bezbroj stylish kombinacija

 



Jedno je sigurno: požurite da osigurate svoj broj ovog modela u Bingo prodavnicama jer sudeći prema entuzijastičnim reakcijama mnogih dama, njihova potražnja će u narednim mjesecima značajno porasti.

 



Također, cijena je zaista neodoljiva – jednostavno nećete moći vjerovati koliko povoljno možete dobiti ovakvu kombinaciju stila i udobnosti.

 

Naslovna fotografija: @melissa_thiebaut
Foto: Studio Soba


Bonjour

Nemate ideju šta za iftar? Oduševite jelom koje je na stolu za 30 minuta!

TEKST: Bonjour.ba, Promotivni članak

Nemate ideju šta za iftar? Oduševite jelom koje je na stolu za 30 minuta! Nemate ideju šta za iftar? Oduševite jelom koje je na stolu za 30 minuta!

Kada se na stolu nađe jelo koje miriše na toplinu doma, zna se da je večera posebna, a ako je još i bogato, kremasto i neodoljivo svi će se takmičiti ko će uzeti posljednji zalogaj.

 

Gratinirani krompir je upravo takav klasik: jednostavan za pripremu, a raskošan u okusu.

 



U danima posta, kada iftarski sto postaje mjesto okupljanja i uživanja u pažljivo pripremljenim jelima, ovaj recept je pravi spas. Lagano začinjen muškatnim oraščićem i bijelim lukom, slojevi mekanog krompira upijaju bogat kremasti sos, dok zlatna korica sira daje završni pečat.

 




Savršeno se slaže uz pečeno meso, ali je jednako ukusan i samostalno, uz porciju svježe salate. Najbolji dio? Za pripremu ne treba puno vremena što ga čini idealnim za iftarske večeri.


Hrskavo odozgo, kremasto iznutra: kako pogoditi savršen balans?  

Dugo smo istraživali, eksperimentisali, testirali razne kombinacije i došli do zaključka: savršeno gratinirani krompir ne trpi prosječnost. Mora biti kremast, bogat, ali ne pretežak, s neodoljivom zlatnom koricom koja puca pod viljuškom. Konačno, otkrili smo win kombinaciju: četiri sastojka koja čine razliku.

Prvi ključni element je Dukat Brzo & Fino vrhnje za kuhanje jer ono daje potrebnu nježnost i vezuje sve okuse.

 



Dukat Brzo & Fino Mileram unosi dodatnu dozu punoće i blagu kiselkastu notu koja balansira bogatstvo umaka, a onda dolazimo do trenutka zbog kojeg ćete povikati bellissimo, a to je President Ribanac. Njegova topiva, intenzivna tekstura stvara onu savršenu, zapečenu koricu zbog koje će svi posegnuti za još jednom porcijom.

 



Na kraju, ali nikako manje važno odabir Dukat maslaca. Njegova uloga je diskretna, ali ključna jer daje baršunastu aromu i osigurava da krompir ne bude suh, već nevjerovatno sočan i ukusan.

Bez ovih sastojaka, gratin može biti prosječno dobar, ali s njima... postaje neodoljiv. Kako znamo? Prazni tanjiri na stolu uvijek su najbolji dokaz i onaj posljednji zalogaj za koji se svi „slučajno“ bore.


Sastojci

 




Priprema  

Priprema krompira: Krompir oguliti i narezati na tanke kriške (oko 3 mm debljine). Što su kriške tanje, to će brže omekšati i ljepše upiti umak.

 



Pravljenje umaka: U posudi pomiješati Brzo & Fino vrhnje za kuhanje, Dukat Brzo & Fino Mileram, mlijeko, sjeckani bijeli luk i začine (so, biber, muškatni oraščić). Timijan dodati po želji, za blagu aromatičnu notu.

Složiti slojeve: Posudu premazati Dukat Maslacem pa slagati slojeve krompira, svaki preliti umakom kako bi ostao mekan i sočan.

Dodavanje sira: Na posljednji sloj krompira dodati preostali umak i obilno posuti naribanim sirom. President Ribanac će dati taj intenzivniji okus.

 



Pečenje: Pokriti pleh aluminijskom folijom i peći u prethodno zagrijanoj rerni na 180°C oko 30 minuta. Zatim skinuti foliju i peći još 15 - 20 minuta, dok se ne stvori hrskava, zlatna korica.

Posluživanje: Ostaviti krompir da odstoji 5 minuta prije serviranja, kako bi se umak lijepo povezao, a tekstura ostala savršena.





Na kraju, sve se svodi na uživanje. Gratinirani krompir je pravo malo gourmet čudo jer je jednostavan za pripremu, a toliko bogat u okusu da postane zvijezda svakog stola.

 


U danima kada je porodica okupljena, a iftarski stol prepun svega što miriše na ljubav, ovaj krompir je sve što trebate.

 

* * * 
Foto: Belma Halilović za Bonjour.ba


Bonjour

Bonjour.club član!

Prvi otkrijte najnovije trendove, ekskluzivne vijesti, najbolje shopping preporuke i pogled backstage priče!