Donosimo listu od 3 nova filmska ostvarenja. Zaronite u svijet modnih velikana. - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Donosimo listu od 3 nova filmska ostvarenja. Zaronite u svijet modnih velikana.

Tekst:

Arijana Bošnjak

FILMOVI & SERIJE
8.2.2024.

Modni filmovi osvajaju male ekrane ove godine i donose nam prikaz života dizajnera koji su mijenjali svijet mode.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


2024. godina na male ekrane donosi filmska ostvarenja i TV serije koji svjedoče neispričanim pričama modni velikana kao što su Cristóbal Balenciaga, Coco Chanel, Christian Dior i John Galliano. Svatko od njih je na svoj način i svojim vizionarskim mindsetom kreirao svijet mode kakav poznajemo danas.

 Osim na modu, utjecali su i na društvo svojim revolucionarnim kreacijama koje su definirale čitavu eru i donijele nove norme odijevanja.

Na našoj listi našla su se 3 ostvarenja koja željno iščekujemo na platformama koje su dostupne i kod nas, kako bismo zavirili iza kulisa i saznali više o njima i njihovom stvaralaštvu.


Serija o rivalstvu između dva dizajnera koji su promijenili modnu povijest

Ova povijesna drama prati uspon dizajnera Christian Diora u modnom svijetu, kada je 1946. pokrenuo vlastiti brend. Filmski serijal "The New Look" istražuje rivalstvo između Christiana (kojeg u seriji glumi Ben Mendelsohn) i Coco Chanel koju glumi Juliette Binoche. Serija stavlja fokus na Diorov trijumf i utjecaj drugog svjetskog rata i okupiranog Pariza na živote ovih modnih ikona.


Foto: @juliettebinoche

Foto: @pointdevue

Foto: @pointdevueZa seriju mnogi kažu kako nadahnjuje Christianova borba i otpor u tim teškim vremenima, s naglaskom na važnost njegovih djela za modni svijet današnjice.

U nastavku donosimo trailer kao mali sneak peek koji će povećati iščekivanje do premijere serije - 14. 2. 2024. godine.

Velikan koji je kreirao modna umjetnička djela

Serijal koji je od 19. 1. 2024. dostupan na platformi Disney+. Ovo je kronika života slavnog dizajnera koja istražuje njegovu posvećenost zanatu, također tijekom okupacije Pariza. Serijal je zaista vizualno impresivan, ali i inspirativan. Serija "Cristóbal Balenciaga" prikazuje želju dizajnera da svijet učini ljepšim mjestom svojim kreacijama, njegovu prvu Paris Couture kolekciju 1937. i rivalstvo koje donosi Haute Couture svijet.  
 Uspon i pad slavnog dizajnera

Ovaj dokumentarni film režirao je Kevin Macdonald, koji je kroz film istražio uspone i padove poznatog dizajnera John Galliana. Od njegovog djetinjstva, do uspješne karijere, borbe s ovisnošću, a na kraju i do onih događaja koji su doveli do njegovog pada.

U filmu "High & Low - John Galliano" su se našli i Naomi Campbell, Kate Moss i Bernard Arnault, a film će biti dostupan od 8. 3. 2024. godine. Ovdje je Galliano prikazao svoju spremnost da govori svoju istinu unatoč mogućem osuđivanju, a dokumentarac osim toga istražuje percepciju modnog svijeta koji je Galliana uvijek gledao kao modnog genija.

Intervjui u filmu pružaju uvid u njegovu stranu priče bez filtera.

 

* * *
Naslovna fotografija: @pointdevue

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno