M-ishka: Ručno izrađene i otkačene espadrile koje ćete nositi cijelo ljeto - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

M-ishka: Ručno izrađene i otkačene espadrile koje ćete nositi cijelo ljeto

Tekst:

Bonjour.ba

MODNI DODACI
9.6.2016.

Espadrile su nastale kao odgovor na želje brojnih dama sa stilom koje su htjele imati komad obuće koji će biti udoban poput tenisica, a s druge strane izgledati chic.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovaj model izrađen od platna i konopa je tako postao jedan od nezaobilaznih trendova za nadolazeće tople dane. Ukoliko ste u potrazi za kvalitetnim modelom espadrila, koji će izgledati upečatljivo, biti ugodan za nošenje, a uz to nositi predznak handmade proizvodnje, onda su M-ishka espadrile savršen stilski odabir za vas. Dostupne u nekoliko nijansi, M-ishka espadrile dizajnerice Emilije Katić naći će se na ljetnoj shopping listi brojnih dama sa stilom. Emilija nam je otkrila kako nastaju ovi neodoljivi modeli cipela te više detalja o postojećoj kolekciji.

Kako biste u tri riječi opisali svoj brand?
Udoban, drugačiji, vanvremenski.

M-ishka modamo 3

M-ishka modamo 4

Kako je nastala ideja o pokretanju vašeg branda cipela?
Espadrile su obuća u kojoj se najbolje osećam leti, a zapravo je sam naziv branda Mishka (tako me je mama zvala) ono što me tera da idem napred i što mi je dalo posebnu energiju koja se ogleda u kreativnosti i koja je dovela do stvaranja Mishka espadrila.

M-ishka modamo 2

Koliko je potrebno za izradu jednog modela M-ishka espadrila? 
S obzirom da je svaki par ručne izrade, svaki se posebno kroji i vrnca, potrebno je jedan do dva dana da se napravi jedan par Mishki. Interesantno je da najviše vremena oduzima mašna u kojoj ima više materijala nego u celim espadrilama.

M-ishka modamo 6

Koje materijale koristite u izradi vaših espadrila?
Isključivo kožu. Đonovi su pravljeni od jute. Posebno sam ponosna na to što su Mishka espadrile u potpunosti eko proizvod.

Koji su modeli trenutno dostupni u vašoj ponudi?
Prepoznatljiv model s mašnom koja upravo daje pečat Mishka espadrilama, a boje čuvam kao iznenađenje. Svaki dan može vas iznenaditi neka nova nijansa i ne zaboravite da ni jedan par nije isti.

M-ishka modamo 7

Kako biste opisali ženu koja nosi M-ishka espadrile?

Individualna, ženstvena, sofisticirana.

M-ishka modamo 9

 

Foto: M-ishka espadrile

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno