Pripremite maramice! TikTok danima bruji o ovoj emotivno izazovnoj knjizi. - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Pripremite maramice! TikTok danima bruji o ovoj emotivno izazovnoj knjizi.

Tekst:

Nevena Divčić

BONJOUR.CLUB
1.9.2023.

Ne znamo kakvo je stanje na vašoj početnoj stranici TikToka, ali svaki drugi video koji mi vidimo počinje ovako: otvorena knjiga, ruka na ustima od šoka i plačljive oči.


Knjiga "A Little Life" postala je viralno popularna u posljednjih nekoliko dana zbog brojnih emotivnih reakcija koje izaziva.


Evo šta trebate znati prije čitanja

Napisana je od strane autorice Hanye Yanagihara i objavljena 2015. godine. Zbog svoje eksplicitne i emocionalno teške tematike postala je popularna i ubrzo izazvala veoma širok spektar reakcija. Od negativnih komentara, šokiranja publike, pa sve do oduševljenja načinom na koji je ova priča napisana.

Mnogo je za podnijeti čak i odraslim osobama, što je ne čini dobrim izborom za mlađu publiku, koja još uvijek nije imala priliku doživjeti svijet van ružičastih naočala. "A Little Life" izaziva emotivne reakcije i potaći će vas na razmišljanje o temama koje obrađuje

 Ne želimo vam otkriti previše, dovoljno je da znate da knjiga prati život četiri prijatelja u New Yorku, prolazak kroz različite faze života, emocije i traume iz prošlosti. Sudeći po pomenutim TikTok videima, prvih nekoliko stranica se čine kao da je riječ o standardnom štivu koje biste mogli ponijeti i na plažu. Međutim, reakcije i izrazi lica nakon prve polovine knjige nam govore nešto drugačije, kao i da prije čitanja trebate biti svjesni njene emocionalno izazovne prirode.

***
Naslovna fotografija: @brightacademia 

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno