TEKST: Bonjour.ba/PR
DATUM OBJAVE: 29.5.2024.
Povodom 40. godišnjice nastanka proizvoda Complexe Énergisant, brend Leonor Greyl svojoj ponudi dodaje dva vodeća proizvoda – Sérum Énergisant i Shampooing Énergisant – koji kosi pomažu da vrati snagu i vitalnost.
S vremenom stanice folikula postaju manje produktivne, a gubitak kose općenito se povezuje s viškom hormona koji se naziva DHT. Zahvaljujući kombinaciji ključnih sastojaka, dvije inovacije Leonor Greyl ciljano djeluju na taj hormon, poboljšavaju mikrocirkulaciju vlasišta i proizvodnju matičnih stanica da bi održale normalan rast kose.
Održavanjem zdravog vlasišta usporava se prerano ispadanje i sijeđenje kose. Smanjuje se nastanak peruti i prekomjerno lučenje sebuma. Ove nove formule ciljano djeluju kako na vlasište tako i na kosu. Dokazana učinkovitost*
Ovi proizvodi u BiH su dostupni u INOMA Concept Storea – Delta Planet, Bulevara srpske vojske, Banja Luka i u parfumeriji Le Flores, Mepas Mall, Kardinala Stepinca, Mostar.
Nakon 15 dana upotrebe jasno su vidljivi rezultati poboljšanog zdravlja i vitalnosti kose.
• Nakon tri mjeseca upotrebe poboljšanje je još izraženije: gustoća kose je povećana, a njezin gubitak zaustavljen.
• Osam od deset korisnika preporučilo bi ga prijateljima ili članu obitelji.
*Izvor: ispitivanje provedeno samostalnom upotrebom / 100 žena tijekom tri mjeseca Inovacija protiv prorjeđivanja kose.
Sjajna i gusta kosa više nije samo na wishlisti
Zahvaljujući ciljanom djelovanju četiri sastojka 100 % prirodnog porijekla, ovaj serum mladosti daje svakom tipu kose gustoću, vitalnost i sjaj. Sadrži ekstrakt mace koji jača bulbu i štiti vlakno kose, indijski ogrozd djeluje protiv starenja i sijeđenja, ekstrakt ružmarina uravnotežuje vlasište, a zeleni čaj detoksicira kosu za učinak protiv onečišćenja. Proizvod je potrebno nanositi dva puta tjedno.
Booster za vašu kosu
Kao idealan partner proizvodu Sérum Énergisant, ovaj je šampon pravi booster vitalnosti zahvaljujući tri glavna sastojka:
• kvasac od meda: ima učinak omekšavanja i regeneracije
• protein iz sjemenki moringe: pruža sjaj, volumen i zaštitu
• indijska šljiva: uravnotežuje, čisti i djeluje protiv peruti. Za sve tipove kose. Tuba je izrađena od 85 % reciklirane PCR plastike te ima navojni čep.
Ekstrakt mace kao jedan od sastojaka jača korijen i štiti vlakno kose, indijski ogrozd djeluje protiv starenja i sijedenja, ekstrakt ružmarina: uravnotežuje vlasište, a zeleni Čaj detoksicira kosu za učinak protiv vanjskog zagađenja.
* * *
Naslovna fotografija: @leonorgreyl
Foto: PR
TEKST: Bonjour.ba/PR
Postoje ona mjesta gdje dan počinje sporije, uz miris kafe i pogled na zelenilo dok vas konobari, s osmijehom već od ranih sati, pitaju želite li omlet s domaćim sirom ili nešto posebno po vašem izboru. Mjesta gdje doručak nije samo obrok, već ritual... i da, imamo mali insiderski tip.
Smješten svega desetak minuta od srca Mostara, to je mali gourmet raj za one koji znaju da dobar obrok može popraviti cijeli dan.
Bilo da dolazite na doručak s pogledom, poslovni ručak u bašti ili večeru uz čašu lokalnog vina, svaki obrok u restoranu hotela Buna nosi dozu pažnje i mirnoće koja se rijetko nalazi tako blizu grada.
Dok vas možda na prvu privuče elegancija obnovljenih prostora s historijskim pečatom iz austro-ugarskog perioda, ono što ostaje kao glavni utisak o kojem danas želimo pisati je restoran ili preciznije rečeno: gourmet doživljaj.
Doručak koji ne preskačete čak ni na brzinu
Ovdje doručak nije „s nogu“. On je ritual. Početak dana uz lokalne sireve, domaći hljeb, svježe voće i kombinacije koje bude i najuspavanije. Naša preporuka? Lagana pileća salatica kao savršen balans između osvježenja i energije, a mali trik s dodatkom narom daje jelu ono nešto zbog čega ćete je poželjeti i sutra. Idealno za one koji planiraju poslovni sastanak, ali i za one koji žele samo tiho jutro uz kafu i poglede na zelenilo.
Ako imate sreće da ga uživate u vrtnoj restauraciji, pogled će vam pasti na čuveni bunski dolap za navodnjavanje koji i danas neumorno okreće ritam rijeke i smiruje svaki misao. Uz šapat vode i šolju kafe, dan počinje onako kako biste željeli da teče… lagano, autentično…
Tokom doručka, pored raznovrsne ponude zdravih i slanih jela, gosti često biraju brownie kolač onaj pravi, s dubokim ukusom kakaa koji daje dodatnu energiju za dan koji slijedi.
Ručak koji spaja tradiciju i gourmet twist
Kada stigne podne, restoran postaje prava pozornica. Ručak u hotelu Buna je spoj hercegovačke tradicije i savremene kulinarske ponude. Jelo koje je s razlogom privuklo našu đažnju je rižoto sa sipom. Kremast, intenzivan, savršeno začinjen…
Kozice se često nađu na tanjirima gostiju koji žele nešto laganije, dok je za one koji ne gravitiraju morskoj hrani tu pasta s piletinom. Jednostavna, aromatična i uvijek siguran izbor.
Ake pitate šta lokalci najčešće preporučuju, odgovor je prilično jasan: “Najbolja riba? Probajte je upravo ovdje.”
Nakon ručka koji spaja tradiciju i savremene okuse, bilo bi šteta preskočiti desert. Iako svaki kolač na meniju nosi pažljivo birane sastojke i prepoznatljiv šarm domaće poslastice, kolač od datulja posebno se izdvaja jer je bogat teksturom, sladak i idealan kao završni ton obroka.
Diskretna preporuka? Ne čekajte da nestane. Često se naručuje i za ponijeti, a za one koji biraju bezglutenske opcije, posebno se izdvaja kolač s makom, koji se savršeno sljubljuje s čašom Villa Sandi Prosecco Millesimato.
Večera uz vino i šapat rijeke
Kada se svjetla smire, večera se seli u intimni dio restorana, gdje svaka čaša vina dolazi s pričom, a svaki tanjir sa stilom.
Lokalna vina i lagani obroci kreiraju savršen kraj dana… bez žurbe, bez buke, samo uz osmijehe konobara koji znaju da vam treba još minut mira.
U večernjim satima, dok se atmosfera smiruje, često naručeni izbor je crumble od jabuka uz kuglu sladoleda. Topao, hrskav i taman toliko sladak da zaokruži večeru u najnježnijem tonu.
Insider tip
Zvuči kao kliše, ali vjerujte ovdje osoblje zna. Ne samo koji je desert najfotogeničniji, već i koji je riblji specijalitet tog dana dobio poseban touch iz kuhinje. Oni vas neće zatrpati informacijama, ali kad pitate: „Šta biste vi danas naručili?“ dobit ćete preporuku koja (još) nije na društvenim mrežama, ali bi mogla postati vaše novo omiljeno otkriće.
To je ona vrsta usluge diskretna, topla i instinktivna. Takva da se osjećate kao da ste već tu bili, iako ste prvi put došli u restoran.
Prvi otkrijte najnovije trendove, ekskluzivne vijesti, najbolje shopping preporuke i pogled backstage priče!