Želite promjenu frizure bez mnogo skraćivanja kose? Ove fotke ćete pokazati frizeru! - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Želite promjenu frizure bez mnogo skraćivanja kose? Ove fotke ćete pokazati frizeru!

Tekst:

Nevena Divčić

KOSA
7.6.2024.

Zdrava je, zadovoljni ste bojom i dužinom, ali ipaj želite malu promjenu i "osvježiti" izgled svoje kose.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


U ovom slučaju stepenasta frizura ili tzv, stepeni ili layers, su pravi izbor. Ova frizura će vam odgovarati ako imate srednje dugu do dugo kosu. Popularan je izbor za one koji žele da svojoj kosi dodaju volumen i dinamiku te savršeno uokviruje lice, dajući mu dimenziju i strukturu.

 Prije nego što odete kod frizera, istražite različite stilove stepenastih frizura. Pronađite slike koje vam se dopadaju i koje odgovaraju vašoj dužini kose i obliku lica. To će vam pomoći da jasno objasnite frizeru šta želite. Stepenasta frizura može izgledati drugačije u zavisnosti od oblika lica. Na primjer, ako imate okruglo lice, kraći slojevi oko lica mogu pomoći da ga vizuelno izdužite. Za ovalna lica, slojevi različitih dužina će dodati volumen i teksturu.

 Stepenasta frizura je odličan način da osvježite svoj izgled i dodate kosi novu dimenziju. Bez obzira na to da li imate ravnu, talasastu ili kovrdžavu kosu, pravilno odabrani slojevi, u skladu s vašim oblikom lica i teksturom kose, mogu naglasiti prirodnu ljepotu vaše kose i učiniti da vaše lice izgleda zanosno uokvireno.

* * *
Naslovna fotografija: @bunaldemir

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno