Kelly Wearstler: Dizajnerica u čijim bismo interijerima rado živjeli - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Kelly Wearstler: Dizajnerica u čijim bismo interijerima rado živjeli

Tekst:

Arijana Bošnjak

INTERIJERI
26.1.2024.

Kelly Wearstler je američka dizajnerica interijera koja ostavlja neizbrisiv trag u svijetu interijera, ali podjednako i na modnoj sceni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Interijeri koje ona dizajnira, baš kao i njen osobni modni izričaj, ističu se po unikatnosti i inovativnom pristupu. Teksture, oblici i boje koji prožimaju njen interijer dizajn, prenose se i na njene kombinacije i tako svakodnevno servira outfite koji pričaju o individualnosti.

 Kelly je poznata po odvažnom korištenju i ispreplitanju različitih uzoraka i živopisnih boja u kombinaciji s luksuznim elementima. Krajnji ishod – upečatljiv spoj glamura i avangarde. Zlato i metalik efekti, šareni mramor, drvo neobičnog oblika, inovativne teksture... Dizajnerica sve to pretvara u kreativni "kaos" i harmoničan prostor snažnog identiteta. 

 Suština njenog dizajna je kreiranje prostora koji je istovremeno funkcionalan i estetski impresivan. Njen forte je upravo sposobnost da različite ere, kulturne utjecaje i dizajnerske elemente spoji u skladnu priču koja kreira potpuno novi estetski pravac, što ju ističe u industriji dizajna interijera.


Foto: @kellywearstler

Foto: @kellywearstlerSvaki prostor koji je Kelly kreirala, jednako odiše suvremenom avangardom kao i vintage estetikom zahvaljujući njenoj posvećenosti detaljima. Namjenski dizajniran namještaj i detalji složenih tekstura njen su pečat u prostoru, baš kao i korištenje geometrijskih elemenata i hrabre palete boja.

Promatrajući fotografije na njenom profilu, zavoljet ćete tu sinergiju mode i interijera koju ona tako vješto prenosi da samim „prelistavanjem“ sadržaja Kelly probudi energiju i kod pasivnog promatrača.


Foto: @kellywearstler

Foto: @kellywearstlerOčigledna je njena ljubav prema poslu kojim se bavi, jer svaka fotografija izgleda kao da je riječ o zabavnoj igri mix and match u kojoj teksture, boje i materijali plešu i stvaraju skladnu simfoniju.

Zavirite u svijet Kelly Wearstler gdje njeni interijer projekti podsjećaju na umjetničke galerije, a njen stil odijevanja na odvažnu modnu reviju koju želimo gledati iznova i iznova.


Kelly Wearstler interijeri

 

* * *
Naslovna fotografija: @kellywearstler

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno