Japanski manikir: Kako se izvodi i šta podrazumijeva? - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Znamo tajnu besprijekornih noktiju! Ovaj manikir vole svi ljubitelji clean estetike.

Tekst:

Nevena Divčić

BEAUTY SAVJETI
3.3.2024.

Japanski manikir je posebna tehnika njege noktiju koja potiče iz Japana te se fokusira na prirodnu ljepotu noktiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Specifičnost tehnike japanskog manikira je u tome što su svi proizvodi koji se koriste napravljeni od prirodnih sastojaka, dakle, ne koriste se sintetički hemijski materijali bilo koje vrste.

Posebno je preporučljiv za veoma oštećene nokte koji su krhki, lomljivi ili nokte koji se "listaju". Sastojci paste koja se koristi prilikom izvođenja ove tehnike na noktima sadrže vitamine A i E te pčelinji vosak i keratin koji pomaže u obnovi nokta dovodeći ga do prirodnog tonusa i sjaja. Pored toga, svi ovi sastojci hrane i kožu oko nokta. 

 Kako se izvodi japanski manikir? 

Vaš kozmetičar će vam prethodno ukloniti sve što ste ranije nanijeli na pločicu nokta te ih oblikovati u željeni oblik. Zatim se tretiraju kožica oko nokta i zanoktice te se dodatno polira pločica nokta. 

 Nakon što su koža oko nokta i pločica spremni na iste se nanosi i umasirava posebno izrađena pasta, čije benefite smo istaknuli na početku ove priče. Uobičajeno je da se ova tehnika izvođenja manikira završava opuštajućom masažom ruku

 Ostajete li dosljedni svom tamnocrvenom i maksimalističkom manikiru ili ste otkrićem japanske tehnike zainteresovani za dodatnu njegu? 

* * * 
Naslovna fotografija: @matejanova

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno