MEDITERRANEAN: Ekskluzivno predstavljamo novu kolekciju domaćeg brenda - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

MEDITERRANEAN: Ekskluzivno predstavljamo novu kolekciju domaćeg brenda

Tekst:

Bonjour.ba/PR

MODNE VIJESTI
21.3.2024.

''You may have the universe if I may have the Mediterranean.''

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Ovaj citat o Mediteranu, od nepoznatog izvora, suštinski govori sve što trebate znati o njemu. Divniji od svemira

Ukoliko ste kao mali odrasli ljetujući na Jadranskom primorju, sigurno imate gomilu idiličnih uspomena na sunce, more i nezaboravne avanture. A sada, pripremite se za putovanje kroz vrijeme. INTUITIVA nas vodi na putovanje kroz 80 - e, gdje je Mediteransko ljeto na Jadranskom moru bilo sinonim za bezbrižnu zabavu i opuštanje.

 To je upravo ono što inspiriše novu INTUITIVA kolekciju koja nosi naziv "Mediterranean Summer at the Adriatic Sea" - savršen spoj retro šarma i suvremenog stila, sve sa prepoznatljivim pečatom INTUITIVE.
 

INTUITIVA SS2024 kolekcija 


Upravo danas izlazi najnovija kolekcija MEDITERRANEAN za proljeće/ljeto 2024. 

Kroz ovu kolekciju, INTUITIVA predstavlja 3 potkolekcije:  

 

  • Summer Date Night 
  • Adriatic Beach Essentials
  • Mediterranean Mens Linen Collection – po prvi put 


SS24 kolekcija istražuje dijalog između estetike i funkcionalnosti, odašiljući počast tradicijama i stvaranju trajnih uspomena. 

 
Komadi iz kolekcije SS24 

Nadamo se da imate dovoljno prostora u ormaru za nove lanene haljine, suknje i bluze. Svaki komad odjeće iz ove kolekcije je poziv na avanturu duž obala Mediterana.

 

No, komadi iz ove kolekcije neće biti samo u vašim ormarima na odmoru, nego i doma. Zašto? Lan se danas smatra luksuznim materijalom jer dolazi od prirodnih vlakana, uz to potrebno je značajno više vremena za berbu u odnosu na materijal poput pamuka, iako su oba prirodna vlakna. Također se teže tka od pamuka. 

 Osim toga, njegova lagana, prozračna kvaliteta idealna je za regulaciju tjelesne temperature, što vam na kraju daje udobnost bez znojenja. 


Po prvi put i muška kolekcija 

,,Naši kupci su svake sezone izražavali interes za muške komade, a potražnja za lanenim muškim komadima rasla je s vremenom. Ove godine smo napokon osjetili spremnost da proširimo naš muški asortiman i udovoljimo njihovim dugotrajnim željama.'' - INTUITIVA tim
 

I dok je tržište možda dosad bilo gladno visokokvalitetnih muških lanenih komada, INTUITIVA je spremna popuniti tu prazninu i donijeti osvježenje u vaš ormar. Ovo je prilika da se i muški dio ekipe istaknete iz mase i pokaže da lanena moda nikad nije bila privlačnija. 
 

Boje SS24

Postavljamo vam scenarij: Hodate duž Mediteranske obale, osjećate topli pijesak pod nogama i uživate u prekrasnim bojama koje okružuju more i prirodu. Jeste zamislili? 

Sada zamislite da taj osjećaj možete nositi sa sobom svuda, čak i kada niste na odmoru. To je upravo ono što donosi INTUITIVINA SS24 kolekcija inspirisana Mediteranskom obalom.

 Laneni proizvodi čine srce ove kolekcije, pružajući udobnost i stil, ali s druge strane ono što čini ovu kolekciju posebnom su boje, osmišljene da odraze bogatstvo i raznolikost Mediteranskih vizura. Kolekcijom prevladavaju boje pijeska, masline i pjene mora, a svaka od njih nosi sa sobom priču o ljepoti Mediterana i inspiraciju koja dolazi iz prirode.
 

INTUITIVINA SS24 kolekcija je tu da vam pruži komade koji će vas podsjećati na vaše omiljene destinacije i trenutke provedene uz more. Ova kolekcija priča priču o stvaranju osobnog doživljaja i povezivanju s ljepotom prirode koja nas okružuje.

 Kako do svojih komada? 


Da tim INTUITIVA misli na zaljubljenike u brend govori i činjenica da su ove godine omogućili i pre - order putem stranice, kako bi svojim kupcima omogućili da rezervišu omiljene komade na vrijeme, a iste vam šalju 01.04.2024. 

,,Ovaj korak je dio našeg angažmana da zadovoljimo očekivanja naše vjerne publike i osiguramo da svaki komad iz naše „MEDITERRANEAN“ kolekcije stigne pravovremeno u njihove ruke.'' - za kraj su dodali iz INTUITIVA brenda. 

 * * * 

Dok se bližimo kraju ove priče i dok biramo komade koje želimo dodati u svoju košaricu, ne smijemo zaboraviti naglasiti važnost onoga što stoji iza brenda INTUITIVA. Svi proizvodi su izrađeni od najkvalitetnijih prirodnih materijala s pažnjom i ljubavlju, a proizvodnja se odvija upravo ovdje, u Bosni i Hercegovini, gdje se brinu o okolišu i pružaju human tretman svim svojim radnicima.

Dakle, kada odaberete INTUITIVA komad, ne samo da birate stil, već i podržavate vrijednosti koje su nam svima važne: kvalitetu, održivost i humanost.

* * *
Fotografije: Sanela Babić
Model: Azra Patković 
Mode: Ajla Smajlović 

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno