Bh. glumica o majčinstvu i njezi kože nakon carskog poroda - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Bh. glumica o majčinstvu i njezi kože nakon carskog poroda

Tekst:

Bonjour.ba, Promotivni članak

ZDRAVLJE I NJEGA
15.3.2024.

Tijelo žene prođe kroz puno različitih promjena za vrijeme trudnoće i nakon poroda. Neke od tih promjena pozdravljamo, kao što su jača kosa i nokti, ali neke promjene poput bolnih ožiljaka, znaju donijeti izazove u svakodnevnicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Ožiljak od carskog reza često zna biti bolan i godinama nakon intervencije. Kod nekih žena ožiljak postaje keloid ili hipertrofičan (iznad površine kože). Većina žena nakon što postanu majke svoju pažnju i brigu uglavnom posvećuju samo djeci i njihovim potrebama, a mi ipak smatramo da njihov ožiljak zaslužuje profesionalnu njegu i terapiju.
Firma Amoena BH je od nedavno na naše tržište dovela preparate holandske kompanije BAP medical koji su namijenjeni za tretman i terapiju ožiljaka. Jedan od preparata je SCARBAN C-section silikonski flaster za terapiju ožiljka od carskog reza.

Testimonijal kampanje „SCARBAN C-section flastera za carski rez“ je bh. glumica Ida Keškić, koja je i sama nedavno postala majka te smo s njom razgovarali o majčinstvu, carskom rezu i njezi ožiljaka nakon poroda.

 Koliko te je majčinstvo promijenilo?

Organizovanija sam, koristim vrijeme mnogo bolje i uradim više u jednom danu nego prije. Učim prije svega da sebe i svoje vrijeme više cijenim i da sebe više volim. Jer ako nisam ja dobro, ne može ni mojoj bebi biti dobro.
Pošto si i sama koristila Scarban C-section flaster za carski rez, možeš li nam ispričati malo o svom iskustvu?

Moje iskustvo je jako lijepo i zadovoljna sam rezultatima. Prvih sedmica nakon carskog reza nisam uopšte željela gledati u rez, a flaster mi je to sve činio ljepšim. U flaster sam mogla gledati, prije svega boja mu je lijepa i davao mi je osjećaj topline i zaštićenosti, kao da drži i čuva sve. C-section silikonski flaster je jako praktičan, lako se skida i stavlja, još kad sam vidjela napredak, da mi rez lijepo zacjeljuje, konačno sam opet mogla gledati u svoj ožiljak.

SCARBAN C-section flaster je dio moje nove spoznaje o ljubavi i brizi koju sam dužna pružiti samoj sebi kao majci, da bi se osjećala bolje u svojoj koži. Ja ga samo mogu toplo da preporučim svim majkama koje su takođe imale carski rez. Silikonska terapija ožiljaka je danas zlatni standard kod tretiranja svih tipova ožiljaka bilo da su nastali uslijed hirurške intervencije ili kao rezultat povrede.
Scarban C-section set je namjenski dizajniran za carski rez. Sadrži perivi silikonski flaster i namjensko sredstvo za pranje. Sa silikonskom terapijom se može početi odmah nakon što su konci spali i rana je skroz zatvorena. C-section flaster se nosi 8 do 12 sati na dan, može se rezati i prilagođavati individualnim mjerama svakog ožiljka, također ima zaštitni faktor SPF50, tako da je vaš ožiljak zaštićen i dok ste na plaži.

Kada skinete Scarban C-section flaster operite ga namjenskim sredstvom za pranje, potrebna je samo jedna kap. Isperite ga pod vodom i ostavite da se osuši. Kad je u potpunosti suh ponovo postaje adhesivan. Uz svakodnevno nošenje jedan Scarban C-section flaster pokriva do 8 sedmica terapije.
 


Hidratacija ožiljka!

Oštećena koža ima jako visok TEWL (transepidermalni gubitak vode), zato joj je potrebno pružiti adekvatnu hidrataciju i zaštitu. ALHYDRAN je koncentrirana medicinska krema, bogata aktivnim sastojcima koja brzo i efikasno pruža potrebnu hidrataciju.
Ne sadrži miris, parabene, parfeme ili druge komponente koje bi mogle iziritirati osjetljivu kožu. Klinički je testirana na svjetskim centrima za opekotine i terapiju ožiljaka.

Indicirana je kod:

 • Tretmana opekotina
 • Tretmana ožiljaka (starih i novih)
 • Veoma suhe i ispucale kože
 • Njega kože nakon provedene radioterapije
 • Transplantacije kože
 • Rubova rana
 • Nakon hirurških intervencija
 • Ekcema
 • Hroničnih kožnih oboljenja
 • Nakon kozmetičkih intervencija (lasera)
 • Crvenila, bolne kože
 • Svraba
   

ALHYDRAN specijalizovana njega uključuje i namjenske kreme za tretman ekcema (ALHYDRAN Eczema care), izrazito suhe kože koja je sklona pucanju (ALLHYDRAN Cracked Dry skin), kremu za obnovu kožne barijere (Barrier Repair Care) i njegu nakon uboda insekta (Anti Itch Care).

Ono što je zajedničko kod svake je jako visok postotak aktivnih supstanci i čiste Aloa Vera Barbadensis i Vitamina E i C.

* * *
Foto: Promo

Povezani članci

Najpopularniji članci