Griselda: Ovako zamišljamo i život Glorie Pritchett u Kolumbiji - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Griselda: Ovako zamišljamo i život Glorie Pritchett u Kolumbiji

Tekst:

Arijana Bošnjak

FILMOVI & SERIJE
1.2.2024.

Sofia Vergara maknula se od uloga stereotipnih ljepotica i humorističnih likova te je prihvatila svoju najozbiljniju i najmračniju ulogu do sada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Mini serija Griselda, nova je Netflix kriminalistička drama inspirirana životom kraljice kokaina – Griselde Blanco. Producentica serije je sama Sofia Vergara, a radila je uz tim koji stoji iza popularnog serijala Narcos.

 Sofia je već oduševila mnoge svojom potpunom transformacijom u ovoj seriji. Osim protetike i šminke koji su blago izmijenili njen lik, oduševila je i time što se odlično snašla u ovako ozbiljnoj ulozi i svojom karizmom i vrhunskom glumom dočarala lik Griselde.

 Dakle, sama glumačka postava, ali i produkcija, obećavaju još jedan napeti serijal koji donosi uvid u život onih koji su vodili poznate narko kartele. Griselda je bila poznata po nadimcima Šefica (La Jefa) i Kuma te je osnovala jedan od najpoznatijih kartela u Miamiju 70ih i 80ih godina.


Foto: @sofiavergara

Foto: @sofiavergaraU šest epizoda serijala, prikazuje se 10 godina života Griselde, koja s tri sina napušta muža i svoj dom u Kolumbiji. Tu koristi iskustvo, znanje i poznanike koje je ostvarila u Medellínu, kako bi izgradila svoje vlastito carstvo u Americi.

Griselda je bila poznata po svojoj nemilosrdnoj, divljoj, ali i pomalo šarmantnoj naravi, koja joj je pomogla da se snalazi u opasnom podzemlju krijumčarenja droge, kojim su uglavnom vladali muškarci. Međutim, serija počinje intrigantnim citatom:

„Jedini muškarac kojeg sam se ikada bojao bila je žena po imenu Griselda Blanco.“

Ova rečenica, koju je navodno rekao Pablo Escobar, već govori dovoljno o tome kakvu je moć u tom mračnom svijetu imala ova žena. Smisao serije nije da se Griselda i njen život idealiziraju, već da gledaocima dočaraju izazovi i životni put jedne žene koja se našla u industriji kojom dominiraju muškarci.

 Mini serija Griselda obećava uzbudljivo istraživanje kompleksnog lika, spajajući kriminalističku dramu s intrigantnom životnom pričom žene koja je nadvladala sve prepreke kako bi stvorila masivno kriminalno carstvo.

Mnogi su za lik Griselde primijetili da je upravo takav život onaj koji zamišljamo da je Gloria Pritchett (Sofia Vergara), u seriji Moderna obitelj, imala u Kolumbiji, prije nego je došla u SAD gdje je počela živjeti američki san.

 Možda i za vas ovo bude predstavljalo zabavno zavirivanje u prethodni život Glorie Pritchett kakav zamišljate da je imala, a možda pak odlična gluma Sofie učini da na trenutke u potpunosti zaboravite na njene prijašnje uloge i zaronite u svijet u kojem je živjela Griselda Blanco.

* * *
Naslovna fotografija: @sofiavergara

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno