Dva nova okusa kafe koja ćete poželjeti probati što prije! - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Dva nova okusa kafe koja ćete poželjeti probati što prije!

Tekst:

Bonjour.ba/PR

GOURMET
26.5.2024.

Pijete li je radije sami ili u društvu?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Šta god da je vaš izbor, vjerujemo da ste često u potrazi za novim okusima i lokacijama za uživanje u ovom napitku, a Grand kafa je ovog proljeća pripremila novitete koji nikoga neće ostaviti ravnodušnim. Pravo je vrijeme da se spremite za dobru kafu, jer u bogati portfolio Grand kafe stižu dva nova, Single Origin ukusaGrand Brazil Cerrado (grandkafa.ba) i Rwanda Bourbon (grandkafa.ba).

Pored toga što će pružiti savršeno uživanje u pravoj gourmet kafi jedinstvenog porijekla te vrhunskog mirisa i okusa, Nova Grand Single Origin kafa će vam pružiti i mogućnost da istražite put kafe!

 Na šta se odnosi Single Origin? 

Oznaka „Single Origin“ odnosi se na kafu sa istim geografskim porijeklom. U pitanju su najkvalitetnije gourmet kafe koje su po svom sastavu 100% Arabice.

Grand Brazil Cerrado kafa je bogate, intenzivne teksture i prirodno slatkastog ukusa. Idealna je za sve koji žele da uživaju u blagom napitku sa uravnoteženim aromama orašastih plodova i pečenog hljeba. Uzgaja se na plantažama u regiji Cerrado Minieiro, koja je prva u Brazilu zaštićena oznakom porijekla.
Grand Rwanda Bourbon, uzgajana u srcu Afrike, ima bogatu teksturu i nesvakidašnji ukus koji karakteriše jedinstven spoj čokolade sa primjesama citrusnih nota koji će uzbuditi nepca svakog kafoljupca. Svako zrno se pažljivo uzgaja na plodnom tlu prekrivenom vulkanskom glinom, u brdovitoj regiji Mubunga, na jugu Ruande, gdje preovladavaju savršeni uslovi i klima koji omogućavaju uzgajanje kafe vrhunskog kvaliteta.

Grand kafa prva u Bosni i Hercegovini koristi BLOCKCHAIN tehnologiju kako bi omogućila da otkrijete kompletan proces nastanka svog omiljenog napitka. Skeniranjem QR koda sa pakovanja moći ćete putem inovativne Farmer Connect platforme da otputujete u daleke predjele Ruande i Brazila, upoznate farmere koji uzgajaju kafu i istražite njen put od farme do vaše šoljice. Na ovaj način, imat ćete potpuno novi doživljaj prilikom ispijanja kafe i saznat ćete sve što vas o njoj interesuje.
Za globalnu budućnost i održivost kafe transparentnost postaje sve bitnija: važno je da znamo kako je kafa gajena, da li je uzgajana na odgovoran i održiv način. Ideja tima Grand kafe je da cijelu priču sa farmerima ili sa nekim ko radi na uzgoju kafe, personalizuju kako bi lokalnog potrošača upoznali sa kompletnim procesom gajenja kafe. Putem Farmer Connect platforme, koja koristi BLOCKCHAIN tehnologiju, potrošači će jednostavnim skeniranjem pakovanja, prvi put biti u prilici da pogledaju cjelokupan put kafe – od plantaže do šoljice kafe.

Nova Grand Single Origin kafa je prva svježe mljevena kafa u Bosni i Hercegovini koja je upakovana u ekološki prihvatljivu ambalažu koja se može reciklirati. U pitanju je Genprotect folija bez aluminijuma koja je napravljena od bioplastike iz obnovljivih izvora, na bazi ulja šećerne trske i uljane repice, a čijom proizvodnjom se postiže 63% manje emisije gasova sa efektom staklene bašte u poređenju sa aluminijumskom folijom.

Dovoljno je razloga da ne gubite vrijeme i krenete u istraživanje ovih jedinstvenih Grand Single Origin ukusa, koji će vas odvesti na nezaboravno putovanje u egzotične krajeve i učiniti svako vaše ispijanje kafe doživljajem za pamćenje!

* * *
Naslovna fotografija: Pexels.com

Povezani članci

Najpopularniji članci