Tražite način kako povećati produktivnost na poslu? Mi imamo odgovore. - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Tražite način kako povećati produktivnost na poslu? Mi imamo odgovore.

Tekst:

Bonjour.ba, Promotivni članak

ZDRAVLJE I NJEGA
27.3.2024.

U današnjem svijetu, gdje je tempo života jako ubrzan, važno je pronaći načine koji nam mogu povećati produktivnost na poslu kako bismo maksimalno iskoristili radno vrijeme te kako ne bismo „nosili“ posao doma.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Stoga, kreiranje dobre i definirane rutine može biti ključno za postizanje produktivnosti i fokusa kroz radni dan. Mi smo odlučili složiti popis stvari koje će vam pomoći u izgradnji rutine u kojoj ćete uživati i bez napora krenuti prema ostvarivanju boljih rezultata.
Započnite radni dan na pravi način

Jutro je izuzetno važan temelj koji postavljate za uspješan radni dan. Umjesto da odmah posegnete za mobitelom i započnete jutro uz stres, pregledavajući mailove ili društvene mreže, iskoristite te prve trenutke za aktivnosti koje će vas razbuditi i pokrenuti.

Probudite se ranije i uzmite sebi dovoljno vremena da se, pored spremanja i slaganja poslovnog outfita, spremite i mentalno za sve obveze koje vas čekaju. Kratke jutarnje vježbe, joga i meditacija pomoći će da pripremite i um i tijelo za svaki izazov tog dana.
Ne zaboravite ni na važnost zdravog doručka koji će vam dati dovoljno energije. Uz to, nezaobilazna je i šalica kave koja će dati i potreban energetski poticaj i mentalnu jasnoću.

Mi preporučujemo klasičnu mljevenu kavu, poput Franck Jubilarne, koja će uz fokus i energiju, (ako ju pijete u ograničenim količinama) donijeti i odlične zdravstvene benefite.
Učinkovito posloženi zadaci

Prioritizacija zadataka je važna vještina za povećanje produktivnosti. Zadatke možete podijeliti u kategorije prema važnosti i koliko je koji zadatak hitan za obaviti. Kada jasno odredite ciljeve i usmjerite energiju na određeni zadatak, svaki od njih ćete riješiti učinkovitije i brže.

Uz to možete koristiti aplikacije ili notes u kojem ćete planirati dnevne aktivnosti i biti sigurni da niste propustili ništa važno. Naš savjet je da se prvo posvetite težim zadacima jer ćete sa svakim obavljenim zadatkom imati sve manje energije.
Kada smo kod smanjene energije, ne zaboravite da je jednako važno i tijekom radnog vremena uzeti pauzu. U toj pauzi možete uraditi kratke vježbe disanja, pokrenuti tijelo i napraviti kratku šetnju po uredu.

S obzirom na energiju koju daje kava, predlažemo da „ukradete“ dovoljno vremena za još jednu šalicu za vrijeme pauze, jer će vam ona vratiti potrebni fokus i energiju. Ono što se nama sviđa jest izbor spomenute Franck Jubilarne kave koja dolazi u tri neodoljiva okusa.
Dobar odmor prije novog radnog dana

Kada smo kod okusa kave, Franck u ponudi ima i Jubilarnu bez kofeina, što nas je podsjetilo na još jednu važnu stavku za bolju produktivnost. Dobar odmor! Iako će vam pauze u radno vrijeme donijeti brzi nalet energije, izdržati čitav radni dan neće biti tako lako ako niste sebi priuštili dobar odmor i kvalitetan san noć prije posla.
Stoga, ako uživate u ritualu ispijanja kave i u večernjim satima, preporučujemo ovu verziju bez kofeina. Uz to, uzmite vrijeme za sebe i čitanje omiljene knjige uz kavu ili kreirajte mindfulness trenutak u kojem ćete jednostavno zastati i doživjeti svijet oko sebe.

Takav trenutak će vam donijeti potrebni mir i reset za nove izazove koji vas čekaju sljedećeg jutra.

* * *
Naslovna fotografija: @alixystories
Foto: Pexels

Povezani članci

Najpopularniji članci