TEKST: Bonjour.ba
DATUM OBJAVE: 16.10.2016.
Nije tajna da nam Instagram redovito služi kao odlična inspiracija u raznim sferama svakodnevnice. Volimo čitati inspirativne poslovne izjave i iskrene, ali itekako zabavne i smiješne opise ispod fotografija uspješnih dama, pregledavati #modamozaviruje fotografije, dobivati sjajne ideje o uređenju doma i posuditi par trikova kako snimiti dobru fotografiju.
Cvijeće je također jedna od tema koja nas uvijek iznova prikuje na detaljno pretraživanje tagova koji su se našli ispod fotografije cvjetnih angažmana. A onda, neko vrijeme kasnije (mnogo, mnogo minuta kasnije) kreirali smo folder s fotografijama koje pokazuju kako jedna ruža može učiniti čuda na polici s knjigama, kako jedna boca zanimljivog dizajna može postati sjajna vaza i zašto je kolekcionarska ljubav prema kaktusima sjajna navika i itekako iskoristiva u uređenju doma. Ukoliko ste i vi strastven zaljubljenik u palete koje vidimo na buketima svježeg cvijeća, volite aranžirati poljsko cvijeće i igrati se sobnim biljkama, ove fotografije su odlična inspiracija za vas.
{gallery}2016/2016_10/cvijece{/gallery}
Foto: pinterest.com, stylecaster.com
TEKST: Bonjour.ba, Promotivni članak
Zapečena feta, paradajz koji puca pod viljuškom i pasta koja sve povezuje – da, ovo je ta kombinacija.
Ako volite recepte koji izgledaju kao da ste se potrudili više nego što jeste, nastavite čitati. Glavna zvijezda današnjeg tanjira je President Somborska feta iz Lactalisove ponude - kremasta, slana i savršeno se topi u pečenju, stvarajući umak kojem ne treba mnogo više da zablista.
Ono što je najbolje? Ova kombinacija se ne pretvara da je nešto što nije. Ne pokušava da bude dijetalna, ali se osjeća lagano. Ne traži luksuzne sastojke. Možete je jesti toplu, ali i hladnu uz rukolu i mrvu limuna.
Možete je ponijeti na piknik ili servirati na terasi uz čašu vina. Ukratko: ovo je recept koji ćete spremati više puta nego što sada mislite.
Zapečena pata sa feta sirom i cherry paradajzom
Sastojci (za 2 osobe):
Priprema:
Zagrijte rernu na 200°C. Pripremite posudu za pečenje: U sredinu manjeg vatrostalnog posuđa stavite fetu u komadu. Oko nje rasporedite cherry paradajz. Dodajte bijeli luk, začine i prelijte sve s 2–3 kašike maslinovog ulja. Pecite 25–30 minuta dok feta ne omekša i cherry paradajz ne ispucaju i puste sok.
U međuvremenu skuhajte pastu po uputstvu na pakovanju. Izvadite iz rerne, pa izgnječite fetu i paradajze u kremasti umak. Dodajte ocijeđenu pastu i po potrebi malo vode od kuhanja da povežete sos. Promiješajte, ukrasite svježim bosiljkom, rukolom i poslužite odmah.
Foto: Lactalis PR
Prvi otkrijte najnovije trendove, ekskluzivne vijesti, najbolje shopping preporuke i pogled backstage priče!