Spremite se za savršen odmor u Dubrovniku! Ova konoba osvaja srca i nepca gostiju. - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Spremite se za savršen odmor u Dubrovniku! Ova konoba osvaja srca i nepca gostiju.

Tekst:

Bonjour.ba/PR

GOURMET
16.5.2024.

Miris mora, uživate u obroku koji ćete dugo opisivati kao jedan od najboljih koje ste okusili, okružuju vas spoj tradicije, modernog i ljudi koji vas vole. Ovako će izgledati momenti vašeg putovanja u Dubrovnik, ako i vi odaberete lokaciju koja oduševljava mnoge.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Iz godine u godinu, Dubrovnik se pozicionira kao omiljena turistička destinacija gostiju željnih kombinacije prirodnih ljepota, povijesnih znamenitosti, dobrog provoda i vrhunske gastronomije. Svaki korak otkriva nove priče, a između istraživanja povijesnih znamenitosti i kupanja na nekim od najljepših plaža, turisti uživaju i raznovrsnim kulinarskim specijalitetima.
U Dubrovniku, tradicionalni okusi Mediterana spajaju se s modernim kulinarskim trendovima, a konoba Veranda svakako je nezaobilazna adresa na gastro - turi jugom Hrvatske. Smještena na šetnici u Orašcu, ova obiteljska konoba poziva na otkrivanje autentičnih okusa domaće kuhinje i uživanje u prekrasnom ambijentu.
Obitelj je u srži vizije konobe Veranda, ljubav prema hrani prenosi se s generacije na generaciju pa svaki gost može očekivati jedinstveno gastronomsko iskustvo. Veranda je duboko povezana s tradicijom ne samo Dubrovnika, nego i Hercegovine, što se ogleda i u ponudi specijaliteta.
Na jelovniku se tako nalaze jela poput tradicionalne pašticade, fuža s kozicama i svježim tartufima te uštipci s kajmakom i žabama, što je jednako privlačno i lokalcima i turistima u potrazi za tradicionalnim okusima s modernim prizvukom. Svaki okus nosi priču koja se pamti i dijeli pa tako njihov moto “We serve memories”, nije samo slogan kojim se vode, već njihov način života jer žele da se svakim zalogajem stvore nova prijateljstva i dragocjeni trenuci s gostima.
"Naša ponuda temelji se na specijalitetima cijele Hrvatske i naše rodne Hercegovine. Domaća hrana, domaća vina, domaća atmosfera; to je ono što možemo ponuditi našim gostima. Želimo im servirati hranu koja će ih podsjetiti na djetinjstvo, mirisom i okusom. Želimo služiti uspomene, osjećaj ugode i osmijeh na licu" – poručili su.
Kada se govori o konobi, posebno je vrijedno istaknuti humanitarnu akciju “24 sata brz kompromisa” koja se proteklih godina održava u Verandi. Riječ je o inicijativi u sklopu kojeg se u u Verandi kuha točno 24 sata, pripremaju se razne tradicionalne delicije, a gosti ne plaćaju hranu i piće, već se novac donira za dječji odjel Opće bolnice Dubrovnik.

Za obitelji Andrić i Škrobo koji stoje iza ove konobe velikog srca - ta je akcija postala veća od svih drugih proslava jer čak ni za rođendane ne dobiju toliko ljubavi, zagrljaja i podrške. Humanitarna inicijativa ne samo da dodatno osnažuje njihovu povezanost sa zajednicom, već svjedoči posvećenosti obitelji prema humanitarnim vrijednostima.

Uz nezaboravne okuse, obiteljsku priču i tradiciju te humanost, konoba Veranda postaje nezaobilazna stanica na putovanju u Dubrovnik. Sve dodatne informacije o Verandi i njihovim neodoljivim jelima potražite na Facebooku i Instagramu.

* * *
Foto: PR

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno