TEKST: Nevena Divčić

DATUM OBJAVE: 6.11.2024.

Ona mora trčati, boriti se i sakriti prije nego što joj se tijelo ugasi...


Novi Netflixov triler Don’t Move, režiran od strane Briana Netta i Adama Schindlera, u produkciji slavnog Sama Raimija, osvojio je pažnju gledatelja širom svijeta.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Netflix Canada (@netflixca)



Film prati priču Iris (Kelsey Asbille), a koja se slučajno suočava sa serijskim ubicom Richardom (Finn Wittrock).

On joj ubrizga paralizirajući agens, ostavljajući joj samo 20 minuta da bježi, skriva se i preživi prije nego što njeno tijelo potpuno otkaže. Iako je film stekao popularnost, neki kritičari i korisnici društvenih mreža smatraju da Don’t Move predstavlja još jedan primjer filmova na Netflixu koji brzo postanu zaboravljeni, unatoč uzbudljivom početku.




Publika je pohvalila prvi dio filma zbog napetosti i originalnosti, posebno tokom tih kritičnih 20 minuta. Međutim, nakon toga, film je naišao na podijeljene reakcije. Mnogi gledatelji smatraju da je koncept mogao biti bolje iskorišten te da priča nakon početnog vrhunca postaje predvidljiva.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Netflix US (@netflix)



Gledate već danas ili preskačete?

* * *
Foto: IMDb 


Bonjour

Nećete vjerovati koliko je jednostavno: 2 recepta koji nestaju s tanjira - za 5 minuta

TEKST: Bonjour.ba

Nećete vjerovati koliko je jednostavno: 2 recepta koji nestaju s tanjira - za 5 minuta Nećete vjerovati koliko je jednostavno: 2 recepta koji nestaju s tanjira - za 5 minuta

Ovaj dvojac začina i tekstura je hit među gurmanima, garantujemo da ćete ga poželjeti svaki dan!

Kad poželite nešto brzo, a opet posebno za pojesti, dobra tjestenina i sočan namaz od tunjevine mogu biti savršen izbor. Buonetti tjestenina, dostupna u svim Tropic i Crvena jabuka marketima, nastala je po tradicionalnoj italijanskoj recepturi od durum pšenice, a nudi čak 12 različitih oblika – sa i bez jaja. 

 




Njen kvalitet odmah ćete osjetiti, a još je slađe kad je uparite s nečim što ima dašak pikantnosti. Tu u igru ulazi AsDoMar tunjevina, poznata po pažljivo odabranim održivim izvorima i vrhunskom ukusu, kao i Kulino Hot&Spicy sos koji daje baš onu pravu vatru za nepce. 

Spojite sve to u lagani, kremasti i ljuto-dimljeni namaz, a pored njega poslužite hrskavu pastu iz friteze na vrući zrak koja će vas oduševiti svojim zlatno-hrskavim izgledom i aromama. Ovaj miks tekstura i ukusa podići će svaku večeru, ali i užinu na sasvim novi nivo.

 




Spicy tuna pašteta  


bonjour_ba_Crvena_Jabuka_G_1


Sastojci: 

  • 1 konzerva AsDoMar tunjevine (u maslinovom ulju) 
     
  • 1 kašika Kulino Hot&Spicy sosa 
     
  • 100 g krem sira 
     
  • 1 kašika majoneze 
     
  • Malo limunovog soka 
     
  • So, biber po ukusu 
     
  • Prstohvat dimljene paprike (opcionalno)
     



bonjour_ba_Crvena_Jabuka_018


Sastojke stavite u blender ili posudu za štapni mikser – ocijeđenu AsDoMar tunjevinu u maslinovom ulju, krem sir, kašiku Kulino Hot&Spicy sosa, majonezu, malo limunovog soka, so i biber po ukusu te prstohvat dimljene paprike ako volite intenzivniji ukus. 

Sve dobro izmiksajte dok smjesa ne postane glatka i kremasta. Ako volite spicy note, slobodno dodajte još malo Kulino sosa.


bonjour_ba_Crvena_Jabuka_05

bonjour_ba_Crvena_Jabuka_09

bonjour_ba_Crvena_Jabuka_018
 

Hrskava pasta iz friteze na vrući zrak  


bonjour_ba_Crvena_Jabuka_G_2


Sastojci:   
 

  • 150 g Buonetti tjestenine (npr. penne ili fusilli) 

  • 1-2 kašike maslinovog ulja 

  • Prstohvat soli, bibera 

  • Začini po želji: dimljena paprika, bijeli luk u prahu, origano 

  • Parmezan
     



bonjour_ba_Crvena_Jabuka_010


Skuhajte 150 grama Buonetti tjestenine (najbolje penne ili fusilli) al dente, dakle 1-2 minute kraće od uputstva na pakovanju, zatim je ocijedite i osušite kuhinjskim papirom. U zdjeli je izmiješajte s 1-2 kašike maslinovog ulja, prstohvatom soli i bibera te začinima poput dimljene paprike, bijelog luka u prahu i origana po želji. 

Tako pripremljenu pastu stavite u fritezu na vrući zrak na 200°C oko 10 do 15 minuta, povremeno je protresite da bi postala jednako zlatno-hrskava sa svih strana. Poslužite je toplo, zajedno sa spicy tuna paštetom i, ako želite, hrskavim povrćem za dodatni užitak.


bonjour_ba_Crvena_Jabuka_011

bonjour_ba_Crvena_Jabuka_022

bonjour_ba_Crvena_Jabuka_015

 

Foto: PR


Bonjour

Bonjour.club član!

Prvi otkrijte najnovije trendove, ekskluzivne vijesti, najbolje shopping preporuke i pogled backstage priče!