dm haul: 4 proizvoda bez kojih ne možemo zamisliti zimu - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

dm haul: 4 proizvoda bez kojih ne možemo zamisliti zimu

Tekst:

Bonjour.ba, Promotivni članak

ZDRAVLJE I NJEGA
26.1.2024.

Iako nam pri pogledu kroz prozor zima izgleda lijepo i bajkovito, sa sobom nosi brojne izazove.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Hladni dani pred nama i period u kojem se trenutno nalazimo je za većinu svakodnevna igra s promrzlim rukama, prehladama i grloboljom. Osim toga, naša koža, kosa i nokti zaista osjete sve promjene kroz koje prolazi naš organizam. Nerijetko u nemogućnosti da brzo napravimo promjene u svojoj rutini njege kože i organizma, propustimo na vrijeme pripremiti kožu za zimski period. Tada je potrebno fokusirati se na proizvode koji mogu nadoknaditi sve ono što mu nedostaje.

No, čak i ako je vaš organizam u potpunoj harmoniji s vama te nemate izazove prilikom njege tokom zime, vjerujemo da već duži period razmišljate o proizvodima koje želite isprobati ili uvrsti u svoju rutinu ili da ste radoznali i da rado isprobate nove proizvode s dobrom preporukom. U skladu sa skrivanjem od minusa i hladnoće kada god je to moguće, željene proizvode biramo dodati u svoju rutinu zahvaljući mogućnosti online kupovine putem dm drogerie markt online shopa.
Njega iznutra

Kako bi nam naše tijelo bilo maksimalno zahvalno u hladnom periodu godine neophodno je da dodatno pazimo na svoju ishranu te čak i onda kada smo 100 % sigurni da svom organizmu pružamo sve što mu je potrebno, razmotrimo nove opcije kako ga ojačati i zaštiti od niskih temperatura.

Dodatni benefit proizvodima koji jačaju organizam je nerijetko i to što se isti pozitivno odraze na naš izgled. To je slučaj kada govorimo o kolagenu. Kolagen je protein koji je zaslužan za strukturu tkiva u našem organizmu. Jedna je od glavnih komponenti naše kože, kose, kostiju i tetiva. S obzirom na to da njegova proizvodnja u organizmu slabi te je ta prirodni proces sporiji, neophodno je da pomognemo tvom tijelu unosom kolagena.

Jedan od načina da to uradimo su Mivolis Beauty Kollagen + Hyaluron ampule koje omogućavaju normalnu funkciju kože te smanjuju bore i pospješuju elastičnost.
Imunitet

Kada govorimo o njezi iznutra nikako ne možemo zanemariti imunitet koji u ovim danima od nas traži posebnu podršku. Mnoštvo je zdravih napitaka i obroka koje sebi možemo pripremiti u toku dana i tako svom organizmu pružiti neophodnu dozu neophodnih vitamina. No, s obzirom na to da je većina nas u toku dana uglavnom u pokretu svaka olakšica prilikom jačanja imuniteta je dobrodošla.

U svojoj torbici uvijek možete imati Mivolis Kurkuma premium kapsule za imunitet. Vitamin C doprinosi pravilnoj proizvodnji ranije pomenutog kolagena, a u saradnji s njim, vitamin D i kurkuma pomažu pri jačanju imuniteta.


 

Brzo vraćanje energije

Sigurni smo da vam se nerijetko u toku dana desi maleni pad energije kojem bi najviše pomoglo brzo umivanje ili tuširanje hladnom vodom kako biste nastavili kroz dan. No, nismo uvijek u mogućnosti to uraditi pa većina nas u takvim momentima pravi pauze za kafu ili odluči pojesti neki slatkiš.

Još jedan koristan proizvod, upravo u takvim situacijama su Mivolis Bombone s đumbirom i matičnjakom bez šećera. Na zdrav način će vašem organizmu, uz pomoć vitamina C pružiti ono što mu je neophodno i vratiti energiju, potpuno vas osvježavajući. Ovaj ekstrakt 18 biljaka i s okusom voća stane u svaku torbicu, a i mama nam je došaputala da u ovim danima olakšavaju izazove s grloboljom.Njega kože

Iako smo se njezi kože ovaj put primarno posvetili iznutra, ne možemo zanemariti i korisne dodatke beauty rutini koji nam privlače pažnju iz više razloga. Mivolis Ulje australskog čajevca je jedan od onih proizvoda koje držite u svojoj kozmetičkoj torbici, na policama i u ormariću, a vjerovatno ga koriste i vaše mame. 

Zbog svoje svestrane primjene svoju korist može naći u svakoj rutini i stilu života. Bilo da ga odaberete kao proizvod za njegu kože i kose ili prirodni dezodorans – on vas neće razočarati ni ove zime.


 

Pred nama je još nekoliko sedmica niskih temperatura, skrivanja u šalove, kape i rukavice pa hajde da s jednakom pažnjom i brigom pristupimo i svom organizmu iznutra. 

* * *
Foto: Promo

Povezani članci

Najpopularniji članci