Crveni ruž: Evo kako da odaberete pravu nijansu za sebe i odvažite se nositi ga - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Crveni ruž: Evo kako da odaberete pravu nijansu za sebe i odvažite se nositi ga

Tekst:

Nevena Divčić

MAKEUP
24.9.2023.

Od mat do sjajne teksture, dnevnog poslovnog looka i večernje šminke - crveni ruž je neizostavan pri pomisli na ženstven i elegantan makeup.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Još od svoje pojave ima višestruku ulogu u kozmetičkim torbicama, mame i bake su ga nerijetko nanosile i na obraze umjesto rumenila, a novi TikTok i Instagram trendovi u svijetu makeupa sve više naginju ka upotrebi jednog proizvoda za isticanje različitih dijelova lica

 Iako se čini kao da ne stoji svima, to zapravo najčešće znači samo da niste odabrali pravu nijansu za sebe. Izbor odgovarajuće nijanse može biti izazovan jer crvena dolazi u različitim tonovima i podtonovima koji se mogu bolje ili lošije slagati s vašom bojom kože.

Prilikom odabira ruža savjetujte se s prijateljicom ili osobom zaduženom za savjetovanje kupaca u drogerijama. Također, imajte na umu vašu boju i ton kože. Hladni tonovi kože bolje se slažu s hladnim nijansama crvenog ruža (plavkasti podton), dok topli tonovi kože izgledaju bolje s toplim nijansama crvenog ruža (narandžasti ili zlatni podton). 

Pronađite svoj stil, igrajte se s makeupom, doslovno. Isprobajte odgovara li vam više opušteno, blago razmazano nanošenje ruža u stilu Francuskinja ili se bolje osjećate kada koristite korektor, olovku i česticu za precizno iscrtavanje usana.

 Prijedlozi za naredni makeup 

 

* * *
Naslovna fotografija: @violette_fr

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno