Čokolada Mostar: Pronađite najslađe personalizirane poklone za nju i njega - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Čokolada Mostar: Pronađite najslađe personalizirane poklone za nju i njega

Tekst:

Maria Krezić

LJUBAV & BRAK
11.2.2022.

14. veljače slavimo dan zaljubljenih kada partneri diljem svijeta izmjenjuju darove i iskazuju svoje nježne osjećaje. Jedan od najčešćih poklona uz nakit i cvijeće je svakako i čokoladna bombonijera, a razloge tome pronalazimo u dalekoj povijesti romantike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Da slatkiši i Valentinovo idu ruku pod ruku stoljećima, pronalazimo u običajima drevnih Asteka i Maja. Oni su kakao spravljali u vrućem ukusnom napitku i koristili ga kao iskaz ljubavi i privrženosti u obredu vjenčanja, ali i kao afrodizijak. No, znanost sugerira da su njegova romantična svojstva, nažalost, vjerojatno ograničena jer iako sadrži triptofan i feniletilamin, te količine su neznatne. Ipak, da su ljubavne priče nerijetko zaslađene čokoladom, dokazuje korištenje romantičnih motiva na pakiranjima mnogih svjetskih pa i domaćih brendova.

Kako je u ovom mjesecu sve u znaku ljubavi i privlačnih poklona, mi smo se potrudili da vam olakšamo taj proces pronalaska onih idealnih. Slatki darovi u okusima čokolade prikladni i za darovati i za dobiti - zvuči dobro zar ne? Srca od marcipana, simpatično upakirane kutije pralina, Ferrero i Kinder čokoladice, kolačići, krafne, sladoledi pa čak i Bottega mini šampanjci - sve su to slastice koje krase neodoljive valentinovske aranžmane Čokolada Mostar dućana. U nastavku pronađite svoj omiljeni.

 

* * *
Naslovna fotografija: @cokolada.mostar

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno