TEKST: Arijana Bošnjak

DATUM OBJAVE: 17.9.2024.

Jesen je pravo vreme da unesemo toplinu smeđih tonova u naše ormare, a tamne nijanse kao što su espresso i čokolada idealan su izbor za jesensku sezonu.


Ovi intenzivni, raskošni tonovi pružaju sofisticiran i elegantan izgled koji je savršen za hladnije vrijeme. Ako se želite savršeno uklopiti u atmosferu sezone, birajte potpuno smeđe kombinacije. Ova vrsta stylinga stvara kohezivan i stilski promišljen izgled koji odražava osjećaj luksuza i udobnosti.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Fleur Raffan (@fleurraffan)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Amy Shaw (@amyfuchsia)

Foto: @nikkkkes

Foto: @clairerose



Za dodavanje dinamičnosti u look, igrajte se s više toplih tonova poput nijanse pijeska, leopard uzorka i tamnijih i svjetlijih nijansi smeđe. Tako ćete kreirati interesantan i slojevit outfit koji unosi energiju i u jesenske dane.


Foto: @katerinasmi_style



Kombinacija smeđih nijansi sa svim tonovima jeansa još je jedan odličan način za dodavanje dinamike vašem izgledu. Tamni smeđi tonovi mogu se upariti s tamnoplavim ili sivim jeansom, stvarajući kontrast koji je dovoljno neutralan, ali i upečatljiv modni izbor.


Foto: @fakerstrom

Foto: @fleurraffan

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Amy Shaw (@amyfuchsia)



Za sve koji žele dodati svijetle akcentne tonove u svoje smeđe kombinacije, krema i bijela su idealan izbor. Ova kombinacija unosi svježinu i tople nijanse u hladne jesenske dane. Svijetli akcenti mogu pomoći u stvaranju ravnoteže između tamnih i svijetlih tonova, čime ćete postići harmoničan i sofisticiran izgled.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Fleur Raffan (@fleurraffan)



Također, tamno smeđe nijanse se vole i s crnom i zajedno kreiraju snažne lookove. Ostavljamo vas sa svim ovim neodoljivim kombinacijama i s tekstom pjesme koja nam ne izlazi iz glave ni ove sezone - That's that me espresso...

 

* * *
Naslovna fotografija: @hollyelizabethblog


Bonjour

Tiramisu o kojem će vaši gosti pričati – i gotov je za 15 minuta!

TEKST: Ada Ćeremida

Tiramisu o kojem će vaši gosti pričati – i gotov je za 15 minuta! Tiramisu o kojem će vaši gosti pričati – i gotov je za 15 minuta!

Upozorenje: Limoncello tiramisu nadmašuje sve deserte ljeta.

Ovo nije tiramisu kakav pamtimo iz djetinjstva, ali bi lako mogao postati vaš omiljeni ljetni desert. Lagana, kremasta tekstura, svježina limuna i decentna nota limoncella. 

Ne sadrži alkohol, a donosi sve što volimo kod originala plus ljetni, voćni zaokret. I što je najbolje? Ne treba vam rerna, samo frižider.

 



Sastojci:

Krema od limuna:

  • 100 ml soka od limuna

  • 150 g šećera

  • 3 jaja

  • 50 ml vode

  • 1 kašičica gustina

  • 50 g maslaca (opcionalno)

Krema i slojevi:

  • 250 g mascarponea

  • 300 ml slatkog vrhnja

  • 100 g šećera u prahu

  •  300 ml toplog mlijeka

  • 2 pakovanja piškota (24 – 30 komada)

  • Korica limuna i svježa menta za dekoraciju



bonjour_ba_limun_tiramisu_0_2


Priprema:  

Za kremu od limuna, pomiješajte limunov sok, šećer i vodu u posudi na pari. U drugoj zdjeli umutite jaja i gustin, pa ih lagano dodajte kada se šećer počne topiti. Kuhajte uz stalno miješanje 6 – 8 minuta, dok se smjesa ne zgusne. 

Pred kraj dodajte maslac i ostavite da se krema od limuna hladi na sobnoj temperaturi, a zatim u frižideru, pokriven plastičnom folijom. 



bonjour_ba_limun_tiramisu_0_3


Za kremu umutite mascarpone, slatko vrhnje i šećer u prahu u čvrstu smjesu i ostavite je da se rashladi. Piškote kratko umačite u toplo mlijeko i slažite prvi sloj u staklenu posudu. 

Zatim dodajte kremu, pa kremu od limuna, i nastavite dok ne potrošite sve sastojke. Završite s kremom u obliku tiramisu točkica, pospite koricom limuna i ukrasite mentom. Ostavite da odstoji najmanje 4 sata i poslužite hladno.
 

Foto: @julia_kunchevskaya


Bonjour

Bonjour.club član!

Prvi otkrijte najnovije trendove, ekskluzivne vijesti, najbolje shopping preporuke i pogled backstage priče!