TEKST: Arijana Bošnjak
DATUM OBJAVE: 17.9.2024.
Jesen je pravo vreme da unesemo toplinu smeđih tonova u naše ormare, a tamne nijanse kao što su espresso i čokolada idealan su izbor za jesensku sezonu.
Ovi intenzivni, raskošni tonovi pružaju sofisticiran i elegantan izgled koji je savršen za hladnije vrijeme. Ako se želite savršeno uklopiti u atmosferu sezone, birajte potpuno smeđe kombinacije. Ova vrsta stylinga stvara kohezivan i stilski promišljen izgled koji odražava osjećaj luksuza i udobnosti.
Foto: @nikkkkes
Foto: @clairerose
Za dodavanje dinamičnosti u look, igrajte se s više toplih tonova poput nijanse pijeska, leopard uzorka i tamnijih i svjetlijih nijansi smeđe. Tako ćete kreirati interesantan i slojevit outfit koji unosi energiju i u jesenske dane.
Foto: @katerinasmi_style
Kombinacija smeđih nijansi sa svim tonovima jeansa još je jedan odličan način za dodavanje dinamike vašem izgledu. Tamni smeđi tonovi mogu se upariti s tamnoplavim ili sivim jeansom, stvarajući kontrast koji je dovoljno neutralan, ali i upečatljiv modni izbor.
Foto: @fakerstrom
Foto: @fleurraffan
Za sve koji žele dodati svijetle akcentne tonove u svoje smeđe kombinacije, krema i bijela su idealan izbor. Ova kombinacija unosi svježinu i tople nijanse u hladne jesenske dane. Svijetli akcenti mogu pomoći u stvaranju ravnoteže između tamnih i svijetlih tonova, čime ćete postići harmoničan i sofisticiran izgled.
Također, tamno smeđe nijanse se vole i s crnom i zajedno kreiraju snažne lookove. Ostavljamo vas sa svim ovim neodoljivim kombinacijama i s tekstom pjesme koja nam ne izlazi iz glave ni ove sezone - That's that me espresso...
* * *
Naslovna fotografija: @hollyelizabethblog
TEKST: Ada Ćeremida
Upozorenje: Limoncello tiramisu nadmašuje sve deserte ljeta.
Ovo nije tiramisu kakav pamtimo iz djetinjstva, ali bi lako mogao postati vaš omiljeni ljetni desert. Lagana, kremasta tekstura, svježina limuna i decentna nota limoncella.
Ne sadrži alkohol, a donosi sve što volimo kod originala plus ljetni, voćni zaokret. I što je najbolje? Ne treba vam rerna, samo frižider.
Sastojci:
Krema od limuna:
100 ml soka od limuna
150 g šećera
3 jaja
50 ml vode
1 kašičica gustina
50 g maslaca (opcionalno)
Krema i slojevi:
250 g mascarponea
300 ml slatkog vrhnja
100 g šećera u prahu
300 ml toplog mlijeka
2 pakovanja piškota (24 – 30 komada)
Korica limuna i svježa menta za dekoraciju
Priprema:
Za kremu od limuna, pomiješajte limunov sok, šećer i vodu u posudi na pari. U drugoj zdjeli umutite jaja i gustin, pa ih lagano dodajte kada se šećer počne topiti. Kuhajte uz stalno miješanje 6 – 8 minuta, dok se smjesa ne zgusne.
Pred kraj dodajte maslac i ostavite da se krema od limuna hladi na sobnoj temperaturi, a zatim u frižideru, pokriven plastičnom folijom.
Za kremu umutite mascarpone, slatko vrhnje i šećer u prahu u čvrstu smjesu i ostavite je da se rashladi. Piškote kratko umačite u toplo mlijeko i slažite prvi sloj u staklenu posudu.
Zatim dodajte kremu, pa kremu od limuna, i nastavite dok ne potrošite sve sastojke. Završite s kremom u obliku tiramisu točkica, pospite koricom limuna i ukrasite mentom. Ostavite da odstoji najmanje 4 sata i poslužite hladno.
Foto: @julia_kunchevskaya
Prvi otkrijte najnovije trendove, ekskluzivne vijesti, najbolje shopping preporuke i pogled backstage priče!