TEKST: Arijana Bošnjak

DATUM OBJAVE: 28.8.2024.

Brad Pitt i George Clooney ponovno će se naći na velikom platnu zajedno nakon više od deset godina u nadolazećem špijunskom trileru "Wolfs", koji će biti njihov sedmi zajednički film.


Dosad su njihovi filmovi ostvarili impresivan uspjeh, a novi projekt obećava da će slijediti taj uspješan put. Njihov posljednji zajednički film bio je "Burn After Reading" iz 2008. godine, a vjerujemo da se na listi favorita svima nalazi serijal filmova od kojih je prvi snimljen još 2001. godine – „Oceanovih 11“.

 



Apple Studios je u srijedu objavio prvi trailer za "Wolfs", film koji bi trebao premijerno biti prikazan u rujnu, na Apple TV streaming platformi.

Film "Wolfs", koji je režirao veteran Marvela Jon Watts ("Spider-Man: Homecoming", "Spider-Man: No Way Home"), prikazuje ih kao suparničke profesionalne ubojice koji su prisiljeni raditi zajedno kako bi prikrili visoko profiliran zločin. Film je kombinacija komedije i akcije, na koju smo već naučili kada se na projektu zajedno nađu ova dva hollywoodska miljenika pa vjerujemo da će i u ovo ostvarenje unijeti taj svoj poseban, šarmerski začin.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by TELVA (@telva)



S obzirom na karizmu i prepoznatljivu glumačku kemiju između ovog ikoničnog dua, sigurni smo da se isplati pretplatiti na Apple TV platformu samo kako bismo gledali dvojac Clooney – Pitt na malim ekranima. Do tada, uživajte u traileru koji donosimo u nastavku.


https://www.youtube.com/watch?v=wLJUPjiRbAM

* * *
Naslovna fotografija: @justjared


Bonjour

Ljetni ručak ispod 30min: Feta koja se pretvara u kremu i pasta koja to obožava

TEKST: Bonjour.ba, Promotivni članak

Ljetni ručak ispod 30min: Feta koja se pretvara u kremu i pasta koja to obožava Ljetni ručak ispod 30min: Feta koja se pretvara u kremu i pasta koja to obožava

Zapečena feta, paradajz koji puca pod viljuškom i pasta koja sve povezuje – da, ovo je ta kombinacija.

Ako volite recepte koji izgledaju kao da ste se potrudili više nego što jeste, nastavite čitati. Glavna zvijezda današnjeg tanjira je President Somborska feta iz Lactalisove ponude - kremasta, slana i savršeno se topi u pečenju, stvarajući umak kojem ne treba mnogo više da zablista.

 



Ono što je najbolje? Ova kombinacija se ne pretvara da je nešto što nije. Ne pokušava da bude dijetalna, ali se osjeća lagano. Ne traži luksuzne sastojke. Možete je jesti toplu, ali i hladnu uz rukolu i mrvu limuna. 

Možete je ponijeti na piknik ili servirati na terasi uz čašu vina. Ukratko: ovo je recept koji ćete spremati više puta nego što sada mislite.

 

 

Zapečena pata sa feta sirom i cherry paradajzom


bonjour_ba_lactalis_012
 

Sastojci (za 2 osobe):  
 

  • 150 g paste (penne, fusilli, farfalle...)
  • 1 pakovanje Somborske fete (275g)
  • 250–300 g cherry paradajza
  • 3-4 čehna bijelog luka
  • Maslinovo ulje
  • Sušeni origano ili italijanski začini
  • Svježi bosiljak, menta, rukola (po želji)
     

bonjour_ba_lactalis_01

bonjour_ba_lactalis_02
 

Priprema:    

Zagrijte rernu na 200°C. Pripremite posudu za pečenje: U sredinu manjeg vatrostalnog posuđa stavite fetu u komadu. Oko nje rasporedite cherry paradajz. Dodajte bijeli luk, začine i prelijte sve s 2–3 kašike maslinovog ulja. Pecite 25–30 minuta dok feta ne omekša i cherry paradajz ne ispucaju i puste sok.


bonjour_ba_lactalis_03

bonjour_ba_lactalis_04


U međuvremenu skuhajte pastu po uputstvu na pakovanju.  Izvadite iz rerne, pa izgnječite fetu i paradajze u kremasti umak. Dodajte ocijeđenu pastu i po potrebi malo vode od kuhanja da povežete sos. Promiješajte, ukrasite svježim bosiljkom, rukolom i poslužite odmah.


bonjour_ba_lactalis_06

bonjour_ba_lactalis_08
 

Foto: Lactalis PR


Bonjour

Bonjour.club član!

Prvi otkrijte najnovije trendove, ekskluzivne vijesti, najbolje shopping preporuke i pogled backstage priče!