Tajna beauty oaza by Bonjour.ba x dm: Zavirite u magično druženje u prirodi - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Tajna beauty oaza by Bonjour.ba x dm: Zavirite u magično druženje u prirodi

Tekst:

Bonjour.ba, Promotivni članak

MAKEUP
16.4.2024.

U samom srcu prirode, gdje se sunčevi zraci vrckavo igraju s lišćem i vodom, a mirisi planinskih biljaka već sada plešu u zraku, otkriva se jedno posebno mjesto. To je mjesto gdje se čini da vrijeme stoji, a gdje se duša osjeća slobodno i povezano s prirodom. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Vrevu proljetne gužve u Sarajevu odlučili smo zamijeniti mirnim ljepotama prirode kroz novi intimni Bonjour.boutique event koji smo organizovali s brendom dm drogerie markt.

Inspirisani elementima vode i lišća, naše druženje bilo je puno poetične čarolije, kao i stručnosti u promociji ljepote. U Javorov Do na Bjelašnici, inspiracija vam dolazi sama, a svaki detalj iz prirode nosi neizbrisive tragove ljepote. Upravo su elementi iz prirode razlog našeg druženja na ovoj lokaciji. 
U ponedjeljak ujutro, naših dvadeset uzvanica dočekalo je vozilo koje ih je odvelo, na njima u tom trenutku tajanstvenu lokaciju i na nezaboravno putovanje prirodom. Dame smo željeli povesti na posebno, kreativno osmišljeno iskustvo kakvo neće zaboraviti.

Glavni razlog našeg druženja je nova beauty kampanja dm drogerie markt, koja je inspirisana prirodom, tačnije njenim elementima biljke, stijene, šume, livade te vode.

Mi smo se fokusirali na dva ključna elementa: list i voda.


Savršena kulisa koja se harmonično nastavlja na temu našeg druženja 


Pri ulasku u Javorov Do, uz velike prozore koji otkrivaju ljepote ove bh. planine, uzvanice je dočekao prekrasan stol ukrašen biljkama koje ćete i pronaći u ovom bajkovitom krajoliku, stvarajući tako autentičnu atmosferu planinske prirode i savršene kulise za naše intimno druženje. Martina Saira potpisuje uređenje ovog eventa u kojem je svaki detalj bio pomno povezan sa temom eventa.

Vizualna okosnica eventa bio je veliki stol dekorisan biljem iz prirode, s fokusom na velikim obliscima lišća i dodatnim prirodnim elementima. Inspirisan multisenzornim iskustvom i prirodnim ljepotama, ovaj događaj bio je prava poslastica za sva čula.


Erna Saljević

Džejla Ramović

Ana Ćavar

Maida Selimović, Ivana Vidović, Mirela Ćatić i Ajla Hadžić

Naida Klico

Šejla Ramović

Nejla Muhić

Dijana Ćavar

Lejla Ramović

Ena Avdić

Emina Tsiligkros

Irma Kohel

Semra Manjura

Nikolina Sabljić

Eda Bukvić

Ilda Bunjo

Slađana Ikić

Josipa Katarina Lavrić 

Emina Bašić Poljak

Andrea Tomašević Kolenda

Magdalena Paradžik

Selma GabelaDruženje posvećeno prirodi i inspiraciji je u nama potaknulo želju da i gourmet okusi budu lokalnog podrijetla, slaveći ono najbolje što nudi lokalitet na kojem se nalazimo, naravno, uz pokoji izlet i prema okusima svijeta. 
Dame su uživale i u piću dobrodošlice, koje su činili prosecco, mocktails s homemade Javorov Do sirupima, dok su se upuštali u razgovor i istraživanje. Da se pazilo na svaki korak, pokazuje i činjenica da su slatki i slani zalogaji posluženi na zelenim pladnjevima u obliku lista koji su ručno izrađeni i bojani u Javorov Do za ovo druženje.

 Uzvanice su pozdravile Ana Ćavar, vlasnica i direktorica portala Bonjour.ba i Ajla Hadžić, menadžerica marketinga dmBiH. Ana je gostima približila viziju Bonjour.boutique evenata, kao i vrijednosti koje Bonjour.ba i dm tim dijele dodavši:

„U Bonjour.ba strastveno pristupamo formatu intimnih Bonjour.boutique evenata, visokoj estetici, inovaciji i kreiranju iskustava kakve nećete zaboraviti. Sretni smo jer smo danas jednu takvu priču kreirali uz dm i što će dame s ovog eventa ponijeti inspiraciju i neke sasvim nove uspomene.“ 
„Mi u dm-u uvijek se iznova vraćamo prirodi i inspiraciju pronalazimo u njoj. Upravo iz tog razloga ovoga puta odlučili smo kreirati make up look-ove inspirisane elementima iz prirode. Drago nam je da su influenseri, naši vjerni saradnici, upravo okruženi prirodom imali priliku otkriti u kojem elementu se najviše pronalaze i u skladu s tim kreirati svoj jedinstveni make up look. Jer dio prirode jeste povratak samom sebi i prepoznavanje svojih posebnosti, koje i čine ljepotu našeg okruženja. Zaista smo uživali u jedinstvenim kreacijama, a vjerujem da su svi ponešto naučili o sebi, ali i o make up tehnikama koje su pokazale dm savjetnice za ljepotu", kazala je Ajla Hadžić, menadžerica marketinga dmBiH. 
Otkrijte vašu elementarnu ljepotu

Nakon upoznavanja, kreiranja nekih novih (foto) uspomena, influenserice su imale priliku ispuniti upitnik koji je otkrio koji element prirode najbolje odražava njihovu osobnost - voda ili list. Ova aktivnost postavila je temelje za nadolazeću radionicu i omogućila gostima dublje razumijevanje njihove povezanosti s prirodom.
U makeup radionici osmišljenoj posebno za ovo druženje, dm savjetnice za ljepotu, Hana Dedić i Maja Dugonjić vodile su influencerice kroz proces kreiranja makeup lookova inspirisanih vodom i lišćem. Svaka uzvanica imala je priliku eksperimentirati s različitim tehnikama i proizvodima, a zatim svoje rezultate preslikati na face chart sheet i kreirati vlastitu, unikatnu interpretaciju makeup inspiracije koje su dobile. Među lekcijama koje smo naučili, svakako je „Manje je više“ - ova filozofija naglašava minimalizam i fokus na pažljivo odabranim proizvodima.


Maja Dugonjić

Hana DedićOvog proljeća, cilj je postići prirodan izgled koji će koži dati blistavost i sjaj. Podloga će biti lagana i prirodna, stvarajući dojam druge kože, gotovo kao da uopće ne nosite puder. U skladu s novim trendovima, konturisanje ustupa mjesto rumenilu koje će biti u prvom planu.

Dodajući nježnu boju obrazi će dobiti svježinu i prirodan izgled. Na očima će dominirati tamnije nijanse, stvarajući dubinu i definiciju. Ovo je prilika da se izraze vaša kreativnost i osobni stil, dok će sjajne usne u bojama šumskog voća dodati dozu svježine i živosti vašem izgledu.
Nakon radionice, jedna sasvim drugačija pauza sa ukusnim kolačićima koji također slave prirodu pružila je priliku za opuštanje i dijeljenje iskustava s ostalim damama.
I dok se sunčani zraci polako spuštaju iza planinskih vrhova, dame su napustile događaj s osjećajem inspiracije, ljepote i jedinstvenosti koji samo priroda može pružiti.  Ljepota ne leži samo u vanjskom izgledu, već u unutarnjoj harmoniji i samopouzdanju koje nosimo sa sobom. Neka svaka nova makeup avantura bude prilika za istraživanje vlastite ljepote i slavljenje jedinstvenosti koju nosimo u sebi.

Do narednog puta...

* * *
Foto: Enida Kajević za Bonjour.ba

Povezani članci

Najpopularniji članci