TEKST: Nevena Divčić
DATUM OBJAVE: 13.9.2024.
Jedan od najpopularnijih trendova za kosu ove sezone savršeno balansira između toplih i hladnih tonova.
Biscuit blonde opravdano nosi baš ovaj naziv jer izgleda baš poput biskvita i meda, a najbliža je prirodnoj tamnoplavoj boji kose, zbog čega izgleda izuzetno prirodno i nježno. Šarm biscuit blonde boje leži u njenoj dubini i teksturi što je čini savršenim izborom za one koji žele suptilnu, a trendy promjenu za novu sezonu pred nama.
Svjetliji pramenovi dodatno naglašavaju ovu nijansu, dajući kosi dimenziju i volumen, bez potrebe za drastičnim kontrastima. Osim toga, važno je spomenuti i da je biscuit blonde odličan izbor za sve tonove kože jer toplim podtonovima ističe boju lica, a naročito ako ste ovog ljeta uživali u sunčanju.
Biscuit blonde idealna je za one koji žele održati prirodan izgled kose, a istovremeno dodati dozu svježine i sofisticiranosti. Ako se odlučite kombinovati ovu boju kose sa svjetlijim premenovima posebno će lijepo izgledati nakon što je stilizujete u krupne talase koji uokviruju lice.
* * *
Naslovna fotografija: @m4rgar1ta
TEKST: Ada Ćeremida
Upozorenje: Limoncello tiramisu nadmašuje sve deserte ljeta.
Ovo nije tiramisu kakav pamtimo iz djetinjstva, ali bi lako mogao postati vaš omiljeni ljetni desert. Lagana, kremasta tekstura, svježina limuna i decentna nota limoncella.
Ne sadrži alkohol, a donosi sve što volimo kod originala plus ljetni, voćni zaokret. I što je najbolje? Ne treba vam rerna, samo frižider.
Sastojci:
Krema od limuna:
100 ml soka od limuna
150 g šećera
3 jaja
50 ml vode
1 kašičica gustina
50 g maslaca (opcionalno)
Krema i slojevi:
250 g mascarponea
300 ml slatkog vrhnja
100 g šećera u prahu
300 ml toplog mlijeka
2 pakovanja piškota (24 – 30 komada)
Korica limuna i svježa menta za dekoraciju
Priprema:
Za kremu od limuna, pomiješajte limunov sok, šećer i vodu u posudi na pari. U drugoj zdjeli umutite jaja i gustin, pa ih lagano dodajte kada se šećer počne topiti. Kuhajte uz stalno miješanje 6 – 8 minuta, dok se smjesa ne zgusne.
Pred kraj dodajte maslac i ostavite da se krema od limuna hladi na sobnoj temperaturi, a zatim u frižideru, pokriven plastičnom folijom.
Za kremu umutite mascarpone, slatko vrhnje i šećer u prahu u čvrstu smjesu i ostavite je da se rashladi. Piškote kratko umačite u toplo mlijeko i slažite prvi sloj u staklenu posudu.
Zatim dodajte kremu, pa kremu od limuna, i nastavite dok ne potrošite sve sastojke. Završite s kremom u obliku tiramisu točkica, pospite koricom limuna i ukrasite mentom. Ostavite da odstoji najmanje 4 sata i poslužite hladno.
Foto: @julia_kunchevskaya
Prvi otkrijte najnovije trendove, ekskluzivne vijesti, najbolje shopping preporuke i pogled backstage priče!