Jedini beauty proizvod koji morate imati ovog ljeta - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Jedini beauty proizvod koji morate imati ovog ljeta

Tekst:

Bonjour.ba, Promotivni članak

BEAUTY SAVJETI
3.6.2024.

Pronalazak idealnih proizvoda za njegu kože, u svakom periodu godine jedan je od prioriteta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Kako bismo koži pružili svu neophodnu njegu nerijetko biramo i nanosimo više različitih proizvoda, a tako je lako možemo umoriti i izazvati reakcije suprotne onim kojim težimo. U ljetnom periodu, kada naša koža već podnosi mnogo zbog vremenskih uslova, biramo što manje proizvoda koji će pružiti što bolju njegu. Tokom ljeta se trudimo koži pružiti što bolju zaštitu od sunca, ne zanemarujući prethodno kreiranu rutinu njege. 


Foto: @dayannemalamovaPiling, hidratantne kreme, sredstva za čišćenje lica i SPF samo su neki od proizvoda koji su nam neophodni u svakodnevnoj njezi i koji čine korake naše jutarnje i/ili večernje rutine. U dm drogerie markt trgovinama pronašli smo novitet koji nam je odmah privukao pažnju! 


Balea Beauty Expert UV Protection fluid za lice SPF50

Jedan proizvod koji će zadovoljiti više različitih potreba vaše kože. Iako će biti koristan tokom cijele godine i poželjan u vašoj rutini njege, posebnu pažnju na njega obratite tokom predstojećih toplih dana ljeta. 

Lagana, brzoupijajuća tekstura ovog fluida štiti i hidratizira kožu. No, osim toga svojim sastojcima pruža i dodatne hranjive tvari vašoj koži. 

Zašto vaša koža treba baš ovaj fluid? 

Balea Beauty Expert UV Protection fluid za lice SPF50 savršeno je prilagođen potrebama kože. Zahvaljujući UVA i UVB filterima (ključne komponente u proizvodima za zaštitu od sunca koji pomažu u zaštiti kože od štetnih učinaka ultraljubičastog zračenja), ovaj fluid pruža optimalnu zaštitu od starenja kože koja je uzrokovana svjetlom te sprječava nastanak neželjenih pigmentnih mrlja, a koje izazivaju iritacije izazvane suncem.  Za svoju kožu želimo što više hranjivih tvari pa joj dodajemo vitamin C, retinol, bakuchiol....

Formula ovog fluida obogaćena je trostrukom hijaluronskom kiselinom, sa 3% hydro kompleksa i 1% vitamina E koji u saradnji sa, jednim od najznačajnijih sastojaka ovog fluida, SPF50, štiti kožu od negativnih sunčevih zraka ujedno je ostavljajući nahranjenom i hidratiziranom. Proizvod je idealan i kao podloga za šminku.

Zar nismo bili u pravu - jedan proizvod za sve? 


Foto: @amandakhamkaew
 

Šta još morate znati o njegovom sastavu?

Recept ovog proizvoda je bez mikroplastike i vodotopivih, čisto sintetičkih polimera. Fluid nanesite na lice, vrat i dekolte ujutro nakon čišćenja kože. Izbjegavajući područje oko očiju lagano umasirajte proizvod. Prije izlaganja suncu nanesite dovoljnu količinu proizvoda te nanošenje ponovite u slučaju znojenja ili nakon plivanja. Navedeni SPF50 se smanjuje ako je upotrijebljena količina premala.

* * *
Naslovna fotografija: @amandakhamkaew

Povezani članci

Najpopularniji članci