Bonjour.expert: U razgovoru s Aidom Ćatić razbijamo tabue o estetskim korekcijama - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Bonjour.expert: U razgovoru s Aidom Ćatić razbijamo tabue o estetskim korekcijama

Tekst:

Arijana Bošnjak

ZDRAVLJE I NJEGA
18.4.2024.

Do sada ste već shvatili koliko uživamo u tome da donosimo promjene, uvodimo novitete, educiramo i naravno - razbijamo tabue.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Kako želimo da svaka tema o kojoj pišemo bude pomno istražena i da je temeljena na provjerenim saznanjima te stručnom mišljenju, kreirali smo za vas još jedan format koji ima za svrhu da educira, ali i razbije mitove i tabue o temama iz raznih područja zdravlja i estetske kirurgije. Predstavljamo vam - Bonjour.expert!

 Ovo je format u kojem će članice našeg uredništva razgovarati sa stručnjacima iz raznih oblasti te kroz video donijeti odgovore na sva ona pitanja koja možda niste imali koga pitati ili vam je bilo neugodno razgovarati o njima. 


Aida Ćatić, doktorica stomatologijePrva Bonjour.expert gošća je doktorica stomatologije i stručnjakinja za dermalne filere i botox - Aida Ćatić. S Aidom je razgovarala naša direktorica Ana Ćavar, u ugodnom i estetski neodoljivom interijeru GAZZDA showrooma - savršena kulisa za razgovor koji je, baš kao i ovaj interijer, suvremen i drugačiji.
Njihovo druženje su nastavile u studiju gdje su kroz petominutni video otkrile korisne savjete i trikove. 


Ana Ćavar, vlasnica i direktorica Bonjour.baAidi, koja je mnogima poznata i kao @lipqueendoc, svoje su povjerenje poklonile klijentice iz čitave regije. Željeli smo da upravo ona bude osoba s kojom ćemo započeti ovu rubriku, jer znamo da je predana edukacijama te konstantno unaprijeđuje svoje znanje i tehnike kojima radi.

Kada su u pitanju fileri i botox, Aida u svom radu stavlja fokus na kvalitetu i decentne, usklađene estetske korekcije na licu kako bi rezultat bio što prirodniji, a sve su to razlozi za njenu popularnost u čitavoj regiji. Kao velika stručnjakinja i osoba kojoj toliki broj žena poklanja povjerenje, za nas je odgovorila na mnoštvo pitanja koja se tiču estetskih korekcija.

Samo malo punije usne, manje sitnih bora, naglašenije jagodice… sve su to korekcije koje na lice mogu donijeti transformaciju. 

U razgovoru s Aidom smo prije svega razbili neke predrasude koje se vežu za botox i dermalne filere, ali i predrasude o samoj Aidi. Nakon što nam je objasnila razliku između ove dvije metode estetske korekcije, rekla nam je i kroz koja se 3 koraka razvija povjerenje između pacijenta i osobe koja radi korekcije, što je potrebno uraditi i prije nego zakažete svoj prvi termin.

Kako bismo i naše čitateljice uključili u ove edukativne razgovore, prije intervjua smo podijelili Instagram anketu u kojoj ste i same mogle pitati sve što vas zanima o botoxu i filerima. Kroz odgovore na ta pitanja saznat ćete i što su to kolagen stimulatori, tko je idealan kandidat za taj tretman, kao i to je li rečenica "1 ml filera je savršena doza za svakoga", istina ili mit. 

Iz tog razloga nam je bilo važno da za kraj ovog intervjua upoznate i samu Aidu te joj, baš kao i mi, poklonite povjerenje da je upravo ona prava osoba za odgovaranje na sve vaše nedoumice, jer ljubav prema ovom poslu, kao i stalne edukacije, znanje i bogato iskustvo koje ima, zaista ju ističu kao veliku stručnjakinju za ovu tematiku.

* * *
Foto: Sanela Zukić za Bonjour.ba

Povezani članci

Najpopularniji članci