5 jutarnjih navika koje su zajedničke uspješnim damama - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

5 jutarnjih navika koje su zajedničke uspješnim damama

Tekst:

Ilda Lihić-Isović

BONJOUR superwoman
29.10.2020.

Tijekom jesenskih mjeseci kada je vani hladno i imamo osjećaj da je noć u šest sati ujutro, ustati iz kreveta nam i nije najdraža aktivnost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pritisnemo odgodu alarma, a zatim iznenadno buđenje, brzinski tuširanje i trčanje iz kuće kako bismo na vrijeme stigli na posao. Doručak je bio ili je potpuno preskočen ili možda čak konzumiran u pokretu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Heather (@_thefab3) on

U suprotnosti sa ovakvom organizacijom jutra, postoje dame koje su ispunile mnoštvo ciljeva između buđenja i izlaska iz kuće na posao. Pripremile su se za produktivan i uspješan dan, a njihova bi tajna mogla biti jednostavnija nego što mislimo. Ukoliko promijenimo nekoliko jutarnjih navika i načina na koji ćemo rasporediti svoj dan, imat ćemo priliku uživat u blagodatima dobro isplaniranog jutra.

USTANITE RANIJE

Uspješne dame svoj dan započinju vrlo rano. Sat vremena ili dva sata ranije nego inače je odličan početak organizacije jutarnjih navika. U biti na ovaj način preuzimate kontrolu nad danom za razliku od puštanja da se taj dan jednostavno dogodi.

VJEŽBAJTE

Jutarnji treninzi poboljšavaju vaš metabolizam, pomažu u njegovanju dosljednih navika i snažne samodiscipline. Vježbanje također povećava vašu fizičku i mentalnu energiju i pomaže vam da bolje spavate noću.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sarah Harrison (@sarah.harrison.official) on

SLUŠAJTE / ČITAJTE NEŠTO POZITIVNO

Započinjanje dana sa petnaest negativnih vijesti ujutro doista može negativno djelovati na vas. Stoga, umjesto da ujutro pročitate ili slušate vijesti, pokušajte pročitati nekoliko stranica knjige o samopoboljšanju, slušajući podcast ili inspirativne videozapise.

HRANJIV DORUČAK

Uzimanje hrane i pića u roku od prvog sata nakon buđenja priprema vaše tijelo i um za uspjeh. Ali nemojte jesti bilo što, već umjesto toga doručkujte zdravo i hranjivo. Pojedite doručak koji vam neće ostaviti osjećaj napuhanosti ili umora prije nego što je dan i započeo. Dajte svom tijelu odgovarajuću energiju koja mu je potrebna za performanse.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lauren Roscopf (@aloprofile) on

POSTAVITE CILJEVE / PLANIRAJTE SVOJ DAN

Započinjanje dana sa pozitivnom notom, točnije provjera vaše liste koju ste zapisali u planeru koliko ste postigli prethodnih dana i proslavljanjem već ostvarenih ciljeva može vam pomoći u postavljanju tona tog dana i motivirati vas da postignete još veći uspjeh.

 ***
Naslovna fotografija: @josieldn
Tekst: Ilda Lihić-Isović

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno