4 trika kako uz planer uspješno i produktivno isplanirati narednu godinu - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

4 trika kako uz planer uspješno i produktivno isplanirati narednu godinu

Tekst:

Bonjour.ba

BONJOUR superwoman
30.11.2020.

Još samo jedan mjesec nam je ostao do Nove godine i čini nam se da gdje god se okrenemo, ljudi govore o planiranju naredne godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U svijetu u kojem je tehnologija dio gotovo svega što radimo, planer može biti poput svježeg zraka i predaha za naše oči ili čak naše sretno mjesto. Ako ga nikada prije niste koristili, možda će vam se činiti pomalo zastrašujuće pratiti sve te detalje. Međutim, ubrzo ćete uvidjeti da je planer alat koji možete upotrijebiti za učinkovitije korištenje vremena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upravo zbog toga smo željeli napisati članak koji će vam dati četiti savjeta za planiranje godine pred nama, a koji se mogu koristiti u bilo kojem trenutku kada vam trebaju smjernice koje će vam pomoći u organizaciji.

Oblikujte svoju godinu i tjedne na način koji će odgovarati vama. Razmislite o pozadinskim poslovnim detaljima s kojima morate ići u korak i rasporedite ih na dosljedan način kako biste mogli razviti rutinu i sustav koji funkcionira gdje neprestano ne radite samo naprijed na svojim ciljevima, već također pazeći da i vi idete u korak s onim što trebate. Nadamo se da će vam ovi savjeti biti korisni i dat vam poticaj da isplanirati svoju najbolju godinu do sada!

PRIJE POČETKA RAZMISLITE O CJELOKUPNOJ SLICI, A ZATIM ISPLANIRAJTE JEDAN PO JEDAN CILJ

Na običan  papir samo prenesite svoje ideje i ciljeve. Predlažemo malo veći papir tako da možete vidjeti sve odjednom i imati mogućnost dodati sve ideje. Ne brinite se za redoslijed, da li ima smisla ili čak i ako niste sigurni da li je ta ideja izvodiva. Ovdje je cilj jednostavno da prenesete sve ideje i staviti na papir.

Razmislite o tome što je prioritet broj jedan i zaokružite ga. Zatim zapišite taj cilj na vrh prazne stranice planera i počnite zapisivati ​​sve zadatke potrebne za postizanje tog cilja ispod njega.

Ako su vaši ciljevi ili zadaci vremenski ograničeni, otvorite kalendar u planeru i unesite zadatke tako da možete imati opću ideju kada trebate izvršiti zadatak i da možete stabilnim korakom raditi na tome.

PREKRIŽITE TRI MJESECA U GODINI

Jednom kada utvrdite ciljeve, pogledajte svoju godinu i prekrižite tri mjeseca gdje nećete postavljati ciljeve za nove stvari. Možda ćete htjeti isplanirati cijelu godinu u jednom zapisivanju, ali uzmite u obzir za neočekivane, životne trenutke. Mnoge dame planiraju zadnji mjesec u godini jer su praznici ili ako imaju djecu u ljetnim mjesecima ili zbog raspusta. Ovdje je najveća stvar pogledati i vidjeti kada je ovo doba godine u vašem životu ili vašem poslu najprometnije i zapitati se je li rad na novom cilju moguće postići u ovom trenutku.

Osim toga, ovo je važno jer morate na vrijeme zakazati vrijeme odmora. Ako znate da imate mnogo posla u trećem mjesecu, možda planirajte malo olakšati sljedeći mjesec. Ako znate da vaša djeca školu počinju u devetom mjesecu i da ne možete nužno posvetiti puno vremena radu na ciljevima tog mjeseca, možda rasporedite taj mjesec kao mjesec "bez novih ciljeva" i umjesto toga planirajte ga za neki drugi.

'IDEALAN TJEDAN'

Pogledajte svaki sat u danu koji imate i odredite koji su dani za što. Unesite i vrijeme za svoje osobne stvari - na primjer, ako znate da jutro želite započeti čitajući knjigu ili odlazeći u šetnju, zapišite to u planer, a zatim ispunite radno vrijeme ispod njega. Nakon što se radno vrijeme popuni, stvorite raspored koji vam odgovara tako da možete krenuti prema ispunjavanju cilja, zajedno s ispunjavanjem radnih zadataka svaki dan.

Možda ste prepoznali da dobro pišete ujutro ili da najbolje stvarate umjetnost popodne. Radite sa signalima svog tijela i mozga kako biste mogli biti najproduktivniji što možete i planirajte da to unesete u planer. Stvaranjem 'idealnog tjedna', također ćete brzo moći vidjeti koliko vremena imate za rad, a zatim možete stvoriti rutinu temeljenu na njemu, tako da znate koliko vremena morate posvetiti radu na svojim ciljevima svaki tjedan.

ODREDITE VRIJEME

Ako postoji mogućnost da radite u dužim vremenskim intervalima, pokušajte tačno odrediti sat, dva ili tri da biste se usredotočili na samo jedan zadatak. Možda vam je cilj pratiti svoje financije ili ažurirati finansije svaki tjedan. Dakle, zakažite da ćete svakog petka potrošiti jedan sat za tu aktivnost i imati kontrolni popis svega što trebate učiniti u tom satu.

Naručite svoj CHICovnik po cijeni od 15 KM/7,70€ + dostava.

***

Naslovna fotografija: @valerie.husemann
Tekst: BONJOUR.ba

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno