6 ideja za frizure srednje dužine kose koje je prejednostavno napraviti - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

6 ideja za frizure srednje dužine kose koje je prejednostavno napraviti

Tekst:

Ilda Lihić-Isović

KOSA
19.10.2021.

Kada govorimo o trendovima u frizurama, ono što se najavi kao trend, to viđamo posvuda, od društvenih mreža, preko ljudi koje susrećemo u gradu, pa sve do poznatih osoba. Tako je i sa lob frizurom, tačnije poludugom kosom, popularanim lobom koji seže malo do ispod ramena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ono što vam sa sigurnošću možemo reći je da je ova dužina kose i ove sezone apsolutni must have, baš kao i šiške.

Najbolje od svega jeste što vam frizure koje smo izdvojili ne oduzimaju puno vremena, a lijepo će istaknuti crte lica, makeup (i/ili naušnice).

Blago zaobljeni vrhovi kose prema van

Ovaj trik za laskavu frizuru je i uistinu lako postići. Jednostavno peglom krenite niz pramenove kose i na samom kraju okrenite zglob prema gore kako biste kosu uvili malo prema vani. 

Sleek frizura

Ovaj stil će vam dati svjež izgled u sekundi. Gornji dio kose začešljajte unatrag, nanesite lak ili gel kako bi frizura bila postojana.

Rezultira ležernim, elegantnim izgledom, a dovoljno je chic da s njom započnete jutro i poslovne obveze, ali i završite vaš dan.

Valovi u kosi

Frizura koja je je vječni klasik, bez obzira na trendove, naš stil ili dob su valovi. Biraju ju i poznate dame, koje su je učinile svojevrsnim osobnim pečatom za crveni tepih.

Iako je ovaj look vjerovatno najteži od svih frizura na ovoj listi, nema razloga za brigu jer ako imate uvijač, kopče za kosu i četku, ovaj stil je potpuno izvediv. 

Frizura sa dvije prednje pletenice

Celebrity dame i dame koje pratimo na Instagramu već odavno ovu frizuru biraju za opuštenja druženja na plaži, street style izdanja ili pak za ležerna druženja sa najdražima. 

Da ju je uistinu lako napraviti dokazuje i fotografija uznad koja otkriva da je zaista potrebno samo na jednoj i drugoj strani kose splesti malenu pletenicu.

Polupodignuta frizura

Bez obzira na vaš tip kose, bila ona ravna, valovita ili kovrčava, polupodignuta frizura će vam uvijek uspjeti.

Frizura sa velikom šnalom

Rosie Huntington-Whiteley je kraljica minimalizma, a to vrijedi i za njenu kosu.

Sve što vam je potrebno da ponovite ovaj izgled je šnala i nekoliko pramenova kose ostavljenih sprijeda da uokvire vaše lice. 

***

Naslovna fotografija: @ninaleacaine
Tekst: Ilda Lihić-Isović

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno