Pronašli smo 3 mjesta u Istanbulu s odličnom ponudom za doručak - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Pronašli smo 3 mjesta u Istanbulu s odličnom ponudom za doručak

Tekst:

Emina Smaka

PUTOVANJA
29.6.2022.

Ako ste se barem jednom našli u Istanbulu sigurno ste ostali zatečeni i pozitivno iznenađeni hranom ovog grada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Na vrhu liste se najčešće stavlja doručak u Istanbulu, što zbog prekrasnih pogleda na ljepote grada, što zbog raznovrsnih namirnica koje su uključene u obrok. Doručak za dvije osobe će vas impresionirati prvenstveno zbog količine hrane. No, ne brinite dolaze male porcija različitih namirnica, koje u simbiozi čine preukusno jelo za početak dana. Napunit će vas energijom a sigurno i povećati serotonin za ostatak dana. 

Istražili smo koja to mjesta su idealna za doručak u ovom gradu te iako je broj jedan naše liste ovaj doručak za 12 €, pronašli smo još tri zanimljive lokacije. 

 

Çengelköy Tarihi Çınaraltı restoran

Broj restorana kraj vode u Istanbulu je veliki, ali nama je ovaj privukao instant pažnju zbog mira koji osjetimo čak i preko fotografija. Panoramski pogled koji se pruža iz bašte ovog restorana će vam odvući pažnju čak i od impresivnog doručka. U ponudi imaju tradicionalni turski doručak, čaj i kafu.

 


Galata Konak Cafe

Ovaj restoran se nalazi 5 minuta udaljenosti od Galata kule. Idealno je mjesto za turiste koji žele napraviti pauzu od istraživanja grada. Ponajviše nas je dojmio ovaj spot u restoranu koju podsjeća na francuske i talijanske restorane. Gosti restorana mogu uživati u nezaboravnom turskom doručku i prepoznatljivom turskom čaju. 

 


Çeşme Bazlama Kahvalt

Restoran koji se nalazi u jednoj od poznatih Istanbulskih četvrti, Nisantasi. Ono što gosti ovog restorana posebno poštuju su zdrave i svježe namirnice koje dolaze iz Izmira gdje se namirnice uzgajaju i direktno dostavljaju u restoran za pripremu hrane. Sam ulaz u restoran ostavlja tropski vibe i idealan je za kreiranje nezaboravnih fotografija. 

* * * 
Naslovna fotografija: @withazoz
  

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno