Izdvojili smo 4 frizure koje su uvijek u trendu - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Izdvojili smo 4 frizure koje su uvijek u trendu

Tekst:

Ana Rotim

KOSA
5.1.2023.

Bez obzira na trendove, kada je riječ o frizurama mnoge dame vole igrati na sigurno i prednost dati onim provjerenim koje pristaju određenim oblicima lica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Tako iz godine u godinu na beauty sceni viđamo klasične frizure koje osvajaju srca trendsetterica. Naime, pri izboru nešto drugačije frizure volimo napraviti malo istraživanje te zatim kreirati selekciju onih koje u posljednje vrijeme dame najčešće biraju, ali koje i dalje nose tu klasičnu notu. U skladu s tim na našem radaru bezvremenskih frizura našao se popularni bob, shag frizura, pixie i klasična stepenasta. Stoga, kako biste lakše odabrali onu koja vama pristaje u nastavku donosimo detaljniji opis i foto galeriju.

Bob

Bob je vječna frizura koju dame biraju bez obzira na dob i stil. Lako se stilizira, a najbolje pristaje damama s ovalnim licem.

 Shag

Frizura koja je svoju popularnost stekla osamdesetih godina prošlog stoljeća, a zadržala je do dan danas je shag. Naime, riječ je bogatim stepenasto ošišanim pramenovima koji lijepo ističu crte lica stoga odlično pristaje svim damama.

 


Pixie

Ako želite eksperimentirati s kraćom kosom, ali opet ići na sigurno – trebali biste probati pixie frizuru. Ova upečatljiva, ali opet veoma elegantna frizura donijet će osvježenje vašem izdanju te učiniti da izgledate posebno.

 Stepenasta frizura

Stepenasto ošišana kosa idealna je za dame koje ne vole drastične promjene, te održavaju dužinu svoje kose. Ovu frizuru možete kombinirati sa šiškama i napraviti verziju koja vama najviše odgovara.

 

 

* * *
Naslovna fotografija: @kaiagerber 

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno