Donosimo inspiraciju za idealnu frizuru prema svakom obliku lica - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Donosimo inspiraciju za idealnu frizuru prema svakom obliku lica

Tekst:

Arijana Bošnjak

KOSA
15.8.2023.

Ponekada se dešava da poželite napraviti veliku promjenu u životu, a svi znamo da ta želja nerijetko završi sa škarama u rukama i s novom frizurom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kada se odlučite da mijenjate frizuru, obično počinje beskrajno listanje fotografija na Pinterestu, savjetovanje s prijateljicama i rasprava jesu li za vas pravi izbor šiške, duga ili kratka kosa i ostale dileme.

Da bismo vam malo olakšali pripreme za idući odlazak u frizerski salon, dajemo nekoliko ideja za frizure prema različitom obliku lica. 


Ovalno lice

Ovalno lice je možda i najzahvalniji oblik jer mu pristaje mnoštvo različitih stilova. Karakteristike ovalnog lica su blago naglašenije jagodice te izduženo lice s visokim i uskim čelom i zaobljenom bradom. 

Iako im pristaje gotove sve, ovalno lice će savršeno naglasiti butterfly cut, duga kosa šišana u slojevima koja će tako dobiti na volumenu. Ako više volite kraću kosu, birajte kratki bob koji će vizualno proširiti lice. 

 Okruglo lice

Okruglo lice je zaobljenije i približno iste širine i visine. Zbog nešto šireg i kraćeg čela, osobama s tim oblikom najbolje će pristajati duži bob, duga valovita kosa ili pramenovi koji padaju niz lice, a koji će ga vizualno učiniti užim.  

 Četvrtasto lice

Ovaj oblik lica ima oštrije naglašene karakteristike poput čeljusti i čela iste širine. Njima laskaju frizure koje će ublažiti stroge crte lica pa se preporučuje razbarušena kosa dužine ispod čeljusti.  Ovo je najprikladniji oblik lica za trendi curtain bangs i raščupani francuski bob. 

 Srcoliko lice

Srcoliko lice karakteriziraju široko čelo i naglašene jagodice, te nešto istaknutija brada. Za njih se preporučuju frizure kao što je bob s vrhovima izvrnutim prema van ili duga kosa puna volumena u donjem dijelu koja će vizualno proširiti bradu, a suziti jagodice i čelo. Uz ovaj oblik lica odlično pristaje kosa razdijeljena po sredini ili na stranu.  

 

* * *
Naslovna fotografija: @selenagomez 

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno