TEKST: Emina Smaka
DATUM OBJAVE: 24.7.2023.
Elizabeth Helman Minchilli je autorica gourmet knjiga, kreatorica sadržaja na društvenim mrežama i dama čijem načinu života teže mnogi njeni pratitelji.
Iako su je mnogi upoznali putem Tik Toka, Elizabeth ima vjerne fanove na Instagram i YouTube mrežama. Njeni gourmet savjeti i miran način života su ono što će inspirisati i vas da kliknete dugme 'follow'.
@elizabeth_minchilli Sparkly nights in Umbria. #dolcefarniente #dailyroutine #umbria ♬ September (Instrumental) - Sparky Deathcap
@elizabeth_minchilli A summer dinner party atbour house in Umbria. All the recipes are on my website. #dailyroutine #tomatogirlsummer #dinnerpartyideas ♬ Aesthetic - Gaspar
Navikli smo da food entuzijasti/-ice nerijetko predstavljaju jela za koje nam je potrebna dodatna kupovina u dućanu, no kroz Elizabethine delicije ćete lako uvidjeti da je ponekad za savršen ručak dovoljno sasvim nekoliko sastojaka.
Naravno, pasta je nezaobilazno jelo na njenoj trpezi no, paradajz iz bašte uz dodatak maslinovog ulja i mozzarella sira je must u njenoj menu kartici. Najčešće je možemo vidjeti kako snima iz svog doma u Umbriji, mjesto koje graniči s Toscanom te kako dan započinje uz espresso iz zanimljivo ukrašenih šoljica.
Biste li se mijenjali s Elizabeth na nekoliko dana?
@elizabeth_minchilli Enjoy every moment. #dolcefarniente #dailyroutine #umbria ♬ Little Things - Adrian Berenguer
* * *
Foto: @eminchilli
TEKST: Adelisa Mašić
Šljive su upravo u sezoni i teško je zamisliti bolji način da ih iskoristimo nego u sočnom desertu koji spaja jednostavnost i toplinu domaće kuhinje.
Hrskave mrvice, miris cimeta i sočno voće stvaraju kombinaciju kojoj je teško odoljeti, posebno u jesenjim danima kada tražimo nešto što grije i podsjeća na bakin sto.
Ono što ovaj recept čini posebnim jeste to što ne zahtijeva puno vremena ni komplikovane korake. Dovoljno je pripremiti tijesto, posuti ga šljivama i cimetom, a zatim završiti sve slojem prhkih mrvica.
Nakon pečenja, kuća će mirisati na spoj voća i maslaca, a svaki zalogaj donosi savršen balans slatkog i kiselkastog.
Kako se pravi?
Ovaj desert možete poslužiti topao uz kuglu sladoleda ili šlag, ali jednako je ukusan i sam. Idealno za popodnevnu pauzu, druženje s prijateljima ili kao slatki završetak vikenda.
Pogledajte najnovije teme na Bonjour.ba
Foto: @blairgreyx
Prvi otkrijte najnovije trendove, ekskluzivne vijesti, najbolje shopping preporuke i pogled backstage priče!