Štrudla s makom: nešto drugačiji recept zbog kojeg će svi tražiti komad više
Tekst:Marija Perić
GOURMETŠtrudla s makom desert je koji povezuje generacije i nerijetko ga pravimo za cijelu obitelj, i to tijekom blagdana i posebnih dana u godini.
Ovaj desert je izuzetno ukusan i povezuje sve zanimljive sastojke u slastan kolač kojim će svi ukućani biti oduševljeni. Danas vam donosimo nešto drugačiji recept Dajane Švrake Milutinović za štrudlu s makom koja će biti izuzetno ukusna, ali i fotogenična. Otkrijte recept u nastavku.
Sastojci (kora):
- 500 g lanenog brašna
- 100 g zobenih mekinja
- 50 g kokosovog brašna
- 5 datulja
- Sok od 2 naranče
- Mala kašika kokosovog ulja
Priprema (kora):
Pomiješajte sve sastojke u multipraktiku i prebacite masu na papir za pečenje. Poravnajte tijesto pa preko postavite još jedan papir za pečenje te razvaljajte tijesto. Ako vam sok od naranče bude malo (zavisi od veličine), možete dodati malo vode da se tijesto lijepo odvaja i lomi.
Foto: @dashinasuperhrana
Sastojci (punjenje):
- 70 g natopljenih indijskih oraha
- 250 g maka
- Aroma vanilije
- 100 g grožđica
- 2 kašike meda
- Sok od 2 naranče
Priprema (punjenje):
Pomiješajte sve sastojke u multipraktiku i namažite punjenje preko tijesta. Zatim zavijte tijesto te pecite 15 minuta na 150°C. Da bi se lijepo rezala, nije potrebno da se dugo peče.
Foto: @dashinasuperhrana
***
Naslovna fotografija: @dashinasuperhrana