4 mala, dekorativna dodatka koja će unaprijediti izgled vašeg doma - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

4 mala, dekorativna dodatka koja će unaprijediti izgled vašeg doma

Tekst:

Emina Smaka

DIZAJN SAVJETI
5.9.2023.

Koliko puta do sada ste čuli izjavu da se vrag krije u malim detaljima? A koliko puta ste se i sami uvjerili da je tako?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Detalji su ono što bilo koji segment vašeg života može obogatiti i dati osobni ton, no, kada je riječ o modi i uređenju interijera tu je naglasak na detaljima još jasniji. 

Pri uređenju doma često se fokusiramo na velike komade namještaja pa iako su oni baš po našem ukusu, krajnji rezultat se ne poklapa s očekivanim. Svi dizajneri interijera će vam reći da su ključ za kreiranje zanimljivog interijera dodaci za dom

Koje dodatke izabrati, kako će oni unaprijediti izgled vašeg doma i koliko novaca je potrebno uložiti? Na sva pitanja i nedoumice odgovore donosimo u nastavku. 
 

4 dodatka za dom koje možete dodati već danas 


Prigušeno svjetlo 

Instant nam na um padaju interijeri koje upratimo na filmovima i serijama. Svjetlo je skoro uvijek prigušeno, dolazi iz različitih izvora i prostoriju čini intimnijom i mističnijom. 

 

@joshandmattdesign I swear lamps were the best invention ever 💡 #interiordesign#lamp#80s#80saesthetic#retrowave#synthwave#1980s♬ original sound - Josh & Matt

 

PEPCO 29,30 KMDekica za cozy početak jeseni 

Teksturalna dekica kao dekorativni dodatak je uvijek dobra ideja, posebno pred dolazak jeseni. Prostoru daje topli osjećaj doma, a super je način za povezivanje boja i tekstura s ostatkom namještaja. 

 

IKEA 51,60 KM

 

Umjetnine 

Da li se radi o goblenu koji ste 'posudili' iz doma vaše bake, karte grada u koji ste se zaljubili na prethodnom putovanju ili pak radovima lokalnih umjetnika, svaki od njih će vašoj interijer priči dati sretan kraj. 

 

JYSK 12,50 KMVaze, spremnici za deterdžente i kutijice za sitnice 

Da li vam je dosadilo gledati ključeve, slušalice i druge sitnice iz torbe na ormariću u hodniku ili pak šibice za svijeće ili daljinski na vašem stoliću za kafu? A šta je sa neestetičnom bocom za deterdžent za suđe ili sapun? Sve razumijemo, zbog toga je odličan način za kreiranje luksuznijeg kutka u domu upravo pronalazak pravih spremnika za sve te sitnice. 

 

PEPCO 4,90 KM

JYSK 10,00 KM

* * * 
Naslovna fotografija: @studiogild
 

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno