Danas u Sarajevu otvoren dugoočekivani Festival dizajna i umjetnosti MODAMO.kreARTiva!

BONJOUR.CLUB
13.5.2017.
Danas je na Trgu djece Sarajeva, ispred BBI centra službeno otvoren dugoočekivani Festival dizajna i umjetnosti MODAMO.kreARTiva u organizaciji modnog portala MODAMO.info i INTERA tehnološkog parka uz podršku Ambasade Sjedinjenih Američkih država. Festival se održava u kreARTivnom šatoru koji se prostire na  400m2, a u njemu možete pogledati i kupiti radove čak 60 izlagača koji se bave ručnom izradom torbica, nakita, odjeće i ostalih modnih dodataka, a sve to s etiketom 'MADE IN BIH'.

kreartiva otvorenje svi

Željana Bevanda, Dijana Perić, Meliha Gekić-Lerić, Lilian Whal-Tucio, Mateja Bošnjak, Gorana Ćorić, Marija Perić

Festival je otvorila osnivačica MODAMO.info portala, Ana Ćavar rekavši kako je cilj Festivala pokazati da BiH ima uistinu iznimno velik potencijal kada govorimo o kreativnim industrijama. „U BiH postoji mnogo brandova koji proizvode dizajnerski prekrasne torbice, odjeću,nakit i ostale modne dodatke od iznimno kvalitetnih materijala te uz veoma preciznu vještinu izrade. Sretni smo jer smo danas, na jednoj iznimno popularnoj lokaciji u našoj zemlji okupili njih čak 60!“ Ana je dodala kako na promociji bh. dizajna ne radimo samo na području BiH, nego i u inozemstvu, što najbolje potvrđuje činjenica da smo upravo na Festivalu premjerno predstavili web shop naziva COUTURE LOFT koji dizajnom i funkcionalnim performansama prati standarde kakvi vladaju u svijetu online shoppinga, i zahvaljujući kojem osobe iz cijelog svijeta u samo par klikova iz svog doma mogu kupiti proizvod s MADE IN BIH etiketom, i to uz besplatnu poštarinu u odabrane zemlje.

kreartiva otvorenje ana cavar

Ana Ćavar

Na otvaranju se izlagačima i posjetiteljima obratila i Meliha Gekić – Lerić, voditeljica poslovnog inkubatora u INTERA Tehnološkom parku istaknuvši kako je web shop coutureloft.com izniman primjer kako mladi poduzetnici mogu spojiti moderne tehnologije s kreativnim oblastima. 

kreartiva otvorenje meliha

Meliha Gekić – Lerić

Gospođa Lililan Whal – Tuco je kao predstavnica Ambasade Sjedinjenih Američkih država istaknula kako je Festival MODAMO.kreARTiva pozitivan primjer umrežavanja kreativaca, te da je osnaživanje žena kroz poduzetništvo veoma važno, ne samo za njih i njihovu obitelj, nego i za cijelu zajednicu.

kreartiva otvorenje lilian

Lililan Whal – Tuco

Festival je na platou BBI centra otvoren danas i sutra u vremenu od 10h do 20h, ulaz za sve posjetitelje je besplatan, a pored odličnih bh. radova možete uživati i u maloj pagodi zabave koju ćete naći na samom ulazu, a u kojoj će vas dočekati MEGGLE INSTAfotkalica u kojoj možete kreirati nezaboravnu uspomenu s dragom ekipom, te se osvježiti uz njihov napitak MEGGLE Active protein i napraviti mali predah od razgledavanja i shoppinga.  

kreartiva otvorenje meggle

Vidimo se danas i sutra na najkreARTivnijem vikendu u godini! 

 

FOTO: Edvin Kalić

 

 

Klik i saznajte više o sljedećim pojmovima:

  Sviđa ti se članak? Podijeli ga s prijateljima.

  Povezani članci

  Članci iz rubrike

  Tekst by:

  Bonjour

  Podijeli:

  Posljednje objavljeno: