'Curtain' šiške apsolutni su trend sezone. Otkrivamo kako ih stilizirati. - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

'Curtain' šiške apsolutni su trend sezone. Otkrivamo kako ih stilizirati.

Tekst:

Ilda Lihić-Isović

KOSA
12.3.2021.

Vjerujemo da su sve dame, barem jednom, razmišljale o tome da skrate šiške tokom perioda izolacije. Neke su se odvažile i to odradile, dok su druge to prolazno pomislile. Ako ste drugi tip, imamo trend šišanja za kosu kojem nećete moći reći ne jer izgleda preslatko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Frizura je prvi put postala popularna 60-ih i 70-ih, ali brzo je postala imperativ i u 21. stoljeću. To je također trend koji su obgrlile mnoge influencerice sa Instagrama, poput Matilde Djerf koja je za mnoge postala inspiracija za ovu frizuru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Curtain bangs su u osnovi šiške koje uokviruju oblik lica i mogu se stilizovati na vrlo različite načine, ovisno o vašoj želji. Od poznatih ličnosti do beauty entuzijastica koje pratimo na Instagramu, primijetit ćete kako su se priklonile ovom trendu kose, a razlog tome je njegova svestranost.

Također, odlična činjenica jeste da će ova frizura izgledati sjajno na većini oblika lica i tekstura kose. Trenutno su Instagram i TikTok najbolja mjesta za inspiraciju kako stilizirati ovaj look, stoga ćete jednostavno pronaći vodič kako postići željeni izgled u nekoliko koraka. Naime, ovaj oblik šiški izgleda divno i u simbiozi sa repom ili u stilu feniranja iz 90-ih. U nastavku smo izdvojili brzi vodič za styling frizerke Sirije Tortora na TikTok-u, kao i Instagram influenserice Lillian Babaian. Za početak trebat će vam okrugla četka, fen i veći vikler, a najvažniji savjet je svakako činjenica da je okrugla četka uvijek okrenuta prema gore.

@syriatortora

Reply to @angel20000001 Hope this helps!! 💕 ##fyp##hair##curtainbangs##foryou##viral

♬ Bee Gees – More Than A Woman - ⭐️✨🌻

***

Naslovna fotografija: @sabinasocol
Tekst: Ilda Lihić-Isović 

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno