TEKST: Ilda Lihić-Isović
DATUM OBJAVE: 31.1.2021.
Kada nemamo previše vremena za osmišljavanje efektnog looka ili nam jednostavno nedostaje inspiracije, redovito igramo na kartu crno-bijelih kombinacija.
Ne samo da one osiguravaju uglađenost i eleganciju, bez obzira koje artikle birate, nego i jamče upečatljivost i dotjeranost.
Pojedine zaljubljenice u modu u crno-bijelim kombinacijama pronalaze esenciju svog stila, a šarolikost ovog modnog para pokazuju kroz igru s materijalima i teksturama.
Uz to, uzorci su sjajan način kako da osvježite ovu modnu priču. Pruge, kvadratići ili tačkice u crno-bijeloj paleti jamče razigranost i chic izgled.
Pri kreiranju crno bijelih izdanja vodite se pravilom slaganja zanimljivih krojeva i tekstura. Crna kožna jakna ili blejzer sjajan su kontrast crnoj satenskoj suknji, a crne poslovne hlače bijeloj rupičastoj bluzi ili čipkastoj košulji.
Ljepota ove stilske formule očituje se upravo u jednostavnosti koja osigurava da se osjećamo dotjerano i ugodno, neovisno o prilici za koju je biramo.
Kako se i vi, baš poput stručnjaka možete poigrati ovim modnim duetom, otkrijte kroz inspirativna izdanja dama u nastavku.
***
Naslovna fotografija: @ooliviamiller
TEKST: Bonjour.ba
Ovaj dvojac začina i tekstura je hit među gurmanima, garantujemo da ćete ga poželjeti svaki dan!
Kad poželite nešto brzo, a opet posebno za pojesti, dobra tjestenina i sočan namaz od tunjevine mogu biti savršen izbor. Buonetti tjestenina, dostupna u svim Tropic i Crvena jabuka marketima, nastala je po tradicionalnoj italijanskoj recepturi od durum pšenice, a nudi čak 12 različitih oblika – sa i bez jaja.
Njen kvalitet odmah ćete osjetiti, a još je slađe kad je uparite s nečim što ima dašak pikantnosti. Tu u igru ulazi AsDoMar tunjevina, poznata po pažljivo odabranim održivim izvorima i vrhunskom ukusu, kao i Kulino Hot&Spicy sos koji daje baš onu pravu vatru za nepce.
Spojite sve to u lagani, kremasti i ljuto-dimljeni namaz, a pored njega poslužite hrskavu pastu iz friteze na vrući zrak koja će vas oduševiti svojim zlatno-hrskavim izgledom i aromama. Ovaj miks tekstura i ukusa podići će svaku večeru, ali i užinu na sasvim novi nivo.
Spicy tuna pašteta
Sastojci:
Sastojke stavite u blender ili posudu za štapni mikser – ocijeđenu AsDoMar tunjevinu u maslinovom ulju, krem sir, kašiku Kulino Hot&Spicy sosa, majonezu, malo limunovog soka, so i biber po ukusu te prstohvat dimljene paprike ako volite intenzivniji ukus.
Sve dobro izmiksajte dok smjesa ne postane glatka i kremasta. Ako volite spicy note, slobodno dodajte još malo Kulino sosa.
Hrskava pasta iz friteze na vrući zrak
Sastojci:
150 g Buonetti tjestenine (npr. penne ili fusilli)
1-2 kašike maslinovog ulja
Prstohvat soli, bibera
Začini po želji: dimljena paprika, bijeli luk u prahu, origano
Parmezan
Skuhajte 150 grama Buonetti tjestenine (najbolje penne ili fusilli) al dente, dakle 1-2 minute kraće od uputstva na pakovanju, zatim je ocijedite i osušite kuhinjskim papirom. U zdjeli je izmiješajte s 1-2 kašike maslinovog ulja, prstohvatom soli i bibera te začinima poput dimljene paprike, bijelog luka u prahu i origana po želji.
Tako pripremljenu pastu stavite u fritezu na vrući zrak na 200°C oko 10 do 15 minuta, povremeno je protresite da bi postala jednako zlatno-hrskava sa svih strana. Poslužite je toplo, zajedno sa spicy tuna paštetom i, ako želite, hrskavim povrćem za dodatni užitak.
Foto: PR
Prvi otkrijte najnovije trendove, ekskluzivne vijesti, najbolje shopping preporuke i pogled backstage priče!