Converse tenisice doživjele su svoj veliki povratak, a nose ih i bh. dame - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Converse tenisice doživjele su svoj veliki povratak, a nose ih i bh. dame

Tekst:

Arijana Bošnjak

HIGH STREET
3.9.2023.

Converse su tenisice koje u nekima od nas bude nostalgiju te im se uvijek rado vraćamo, a nešto mlađe generacije tek otkrivaju čari toga modela i, sa sigurnošću možemo reći, zaljubljuju se u njih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Ovaj kultni model nastao još 1917. godine, nekako stoički izdržava brze promjene u svijetu mode i uvijek se uspije zadržati visoko na listi modnih favorita. To je jedan od onih modela koji nas prati kroz život i u svakom periodu možemo pronaći način da se uklope u naš modni izričaj.

 Primijetili smo da ih vole i bh. dame, a kako i ne bi, kada nam njihov neutralan i bezvremenski dizajn dođe kao točka na „i“. Iako, možda je bolja usporedba ono malo srce umjesto točke, jer će conversice isti takav zaigrani šarm donijeti u naš outfit. 

 Sudeći po inspirativnim kombinacijama modnih insajderica, conversice su zaista idealan partner svakom odjevnom komadu, a nama se posebno sviđa kada su odvažno kombinirane sa chic ženstvenim suknjama, od pletenih za nešto hladnije dane, do elegantnih satenskih i plisiranih za kraj ljeta.

 Za „trčanje“ po gradu u nadi da ćemo stići obaviti sve dnevne obaveze, uvijek želimo ležerne kombinacije u kojima je fokus na udobnosti, ali nekako ipak gledamo da to bude jedan kulerski modni odabir. To ćete lako postići uz nezaobilazne traperice koje će na višu razinu podignuti detalji poput oversized blejzera, a vaš osobni potpis za kraj neka bude kapa ili šešir. 

 Bijele hlače su još jedan klasik koji će, za razliku od jeansa, donijeti jednu profinjeniju modnu priču i spremiti vas za posao, sastanke van ureda i druge evente koji traže nešto ozbiljniji kodeks odijevanja. U ovoj priči, epilog o udobnosti neka napišu conversice.

 Donosimo par naših favorita iz high street ponude, od klasičnih do novih (avangardnijih) modela


BUZZ 111,20 KM

BUZZ 104,30 KM

BUZZ 175 KM

BUZZ 255 KM

* * *
Naslovna fotografija: @marvaldel

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno