Vodič o cocktail haljini: kako nositi i gdje kupiti - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Vodič o cocktail haljini: kako nositi i gdje kupiti

Tekst:

Emina Smaka

STILSKI SAVJETI
6.11.2022.

Sa svečanim događajima poput vjenčanja, evenata i poslovnih večera se susrećemo tokom cijele godine, a posebno krajem godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Blagdani i praznici nam se približavaju i svečane kombinacije su nam potrebnije no ikad. Često organizatori takvih događaja naglase i dress code, to jeste smjernice za kombinacije koje trebate nositi na događaju. Dress code ujedno objašnjava i o kakvoj zabavi je zapravo riječ. Najčešće ćete u pozivnici vidjeti uputu - dress code: cocktail attire, što znači da je riječ o polu formalnoj zabavi. 

 

Šta je to cocktail haljina? 

Za cocktail attire prilike ćete nositi odjeću koja je svečanija ali ne uključuje toalete i smoking odijela. Za žene je to najčešće cocktail haljina, haljina do koljena. Najbolji primjer za cocktail haljinu jeste 'mala crna haljina' koja je idealna za ovakve prilike, no nije pravilo da morate nositi crnu haljinu. Možete se poigrati s bojama, materijalima i stilovima, sve dok odaje dojam svečanosti. Kombinaciji uvijek dodajte štikle ili nešto svečanije cipele te cijeli look završite cluch torbicom i nakitom. 

 10 cocktail haljina dostupnih u dućanima u BiH 


 

ZARA 59,95 KM

ZARA 59,95 KM

ZARA 79,95 KM

ZARA 79,95 KM

ZARA 79,95 KM

ZARA 59,95 KM

Stradivarius 35,95 KM

MANGO 69,95 KM

MANGO 179,00 KM

MANGO 79,95 KM

* * * 
Naslovna fotografija: @leoniehanne

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno