Minimalistica ste i tražite profinjene kombinacije? Claire će vas inspirisati. - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Minimalistica ste i tražite profinjene kombinacije? Claire će vas inspirisati.

Tekst:

Emina Smaka

STREET STYLE
25.3.2023.

Iako je maksimalizam posljednjih godina zavladao svim segmentima života, od interijera do mode, ipak još uvijek postoje žene koje se odlučuju za minimalistički pristup pri odijevanju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Minimalizam, iako na prvu zvuči jednostavno, zapravo je detaljan proces odijevanja koji se najčešće sastoji od neutralnih nijansi. Crna i bijela su zaštitni znak ovog stila. 


 Samim tim što zahtjeva jednostavnost pri kreiranju modnih izdanja, ponekad postaje izazov kreirati zanimljive i profinjene kombinacije. 
Claire Rose je kreatorica modnog digitalnog sadržaja koja živi u Londonu.

Njene kombinacije su inspiracija mnogim minimalisticama za kreiranje stilskih izdanja. Ona se oslanja na kvalitetne krojeve i materijale te interesantan pečat dodaje uz pomoć komada različitih struktura. 


 Često kreira outfite u kombinaciji oversized modela i užih krojeva odjeće, što daje dozu neobičnog i posebnog. Skoro sve njene kombinacije odišu elegancijom i profinjenošću pa mogu poslužiti kao inspiracija za poslovna izdanja. No, Claire spretno kreira minimalistička casual izdanja, kao i ona za posebne prilike. 

 

 

 

Dodatna inspiracija 
 

* * * 
Naslovna fotografija: @clairerose 
 

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno