TEKST: Arijana Bošnjak
DATUM OBJAVE: 7.12.2023.
Chill&Co je kafić i restoran koji osim ukusne gourmet ponude, sada nudi i neodoljivo uređen interijer na još jednoj lokaciji u Sarajevu.
Tu se kriju glamurozne ružičaste i zelene fotelje od baršuna, osvijetljena zrcala i neonski natpisi na zidovima koji nas podsjećaju da se trebamo prebaciti u chill mode. Spoj svih tih elemenata, uz dodatak zelenih biljaka i trendy pampas dekoracija, čine savršenu kulisu za fotografije. Kroz čitav prostor provlači se ležerni, ali luksuzni vibe koji nas poziva da se opustimo i na trenutak „zastanemo u vremenu“, uživajući u druženju i ukusnim zalogajima.
Na meniju ćete pronaći raznovrsnu ponudu, od specijaliteta kao što su wok, paste i burgeri, ali i slatke delikatese poput mini ili američkih palačinaka. Želite li kušati nešto unikatnije, tu su njihova signature jela – zinger fries i crispy pasta. Osim toga, svoju posjetu možete začiniti i veselim koktelima koji će unijeti osvježenje u ovu sezonu zagasitih tonova.
Ako želite što prije zaviriti u ovu instagramičnu oazu i kreirati šarmantne fotografije, pronađite Chill&Co u naselju Bulevar, na adresi Džemala Bijedića 279.
Pogledajte još fotografija iz Chill&Co
* * *
Naslovna fotografija: @chillandco.ba
TEKST: Adelisa Mašić
Danas, 13. septembra, širom svijeta se obilježava Dan čokolade, posvećen poslastici koja je od davnina bila simbol zadovoljstva i luksuza.
Još su je Maje i Asteci zvali 'piće bogova', a stoljećima kasnije postala je nezaobilazni dio naših malih svakodnevnih rituala.
Sam Dan čokolade nastao je u Francuskoj krajem 90-ih godina, s idejom da se oda počast ovom omiljenom desertu i podsjeti na trenutke uživanja koje donosi.
A kako ga obilježiti?
Najljepši način da obilježite Dan čokolade je da sebi poklonite trenutak uživanja. Možda je to posjeta omiljenoj slastičarni, šolja tople čokolade ili komad torte koji dugo želite probati.
Nekad je dovoljno i par kvadratića čokolade podijeljenih s dragom osobom da dan dobije sasvim novu toplinu.
Za one koji vole kućne eksperimente, donosimo i jedan od najjednostavnijih recepata za čokoladni desert koji nikada ne razočara.
Potrebno vam je:
200 g tamne čokolade,
100 g putera,
100 g šećera, 2 jaja
80 g brašna.
Sve sjedinite, stavite u pleh i pecite 15 minuta na 180 °C. Rezultat su sočni brownies koje možete poslužiti tople uz sladoled ili šolju kafe.
Bilo da današnji dan provedete u gradu uz desert ili kod kuće uz šolju tople čokolade, ovaj dan nas podsjeća da se sreća često krije u malim trenucima.
Foto: @manon.dbn
Prvi otkrijte najnovije trendove, ekskluzivne vijesti, najbolje shopping preporuke i pogled backstage priče!