TEKST: Arijana Bošnjak
DATUM OBJAVE: 7.12.2023.
Chill&Co je kafić i restoran koji osim ukusne gourmet ponude, sada nudi i neodoljivo uređen interijer na još jednoj lokaciji u Sarajevu.
Tu se kriju glamurozne ružičaste i zelene fotelje od baršuna, osvijetljena zrcala i neonski natpisi na zidovima koji nas podsjećaju da se trebamo prebaciti u chill mode. Spoj svih tih elemenata, uz dodatak zelenih biljaka i trendy pampas dekoracija, čine savršenu kulisu za fotografije. Kroz čitav prostor provlači se ležerni, ali luksuzni vibe koji nas poziva da se opustimo i na trenutak „zastanemo u vremenu“, uživajući u druženju i ukusnim zalogajima.
Na meniju ćete pronaći raznovrsnu ponudu, od specijaliteta kao što su wok, paste i burgeri, ali i slatke delikatese poput mini ili američkih palačinaka. Želite li kušati nešto unikatnije, tu su njihova signature jela – zinger fries i crispy pasta. Osim toga, svoju posjetu možete začiniti i veselim koktelima koji će unijeti osvježenje u ovu sezonu zagasitih tonova.
Ako želite što prije zaviriti u ovu instagramičnu oazu i kreirati šarmantne fotografije, pronađite Chill&Co u naselju Bulevar, na adresi Džemala Bijedića 279.
Pogledajte još fotografija iz Chill&Co
* * *
Naslovna fotografija: @chillandco.ba
TEKST: Adelisa Mašić
Postoje mjesta kojima se rado vraćamo upravo zato što stalno donose nešto novo, a Backyard Sarajevo je jedno od tih.
Kafić koji je od samog otvaranja privukao pažnju svojim prepoznatljivom atmosferom i jasnom estetikom, ali i mjestom gdje se ponuda ne zaustavlja na 'standardnom'.
Ovog puta povod za dolazak bili su novi deserti, tačnije realistični kolači koji izgledom podsjećaju na voće, ali iznutra kriju slojevite, precizno balansirane okuse. 
Probali smo pistaciju i mango i upravo je taj momenat vizuelnog iznenađenja ono što vas prvo privuče. Na prvi pogled, desert izgleda gotovo identično pravom plodu: tekstura, boja i oblik su dovedeni do detalja.
No, tek kada ga prerežete, postaje jasno zašto su ovi kolači postali pravi mali hit. 

Pistacija je kremasta, bogata, ali ne teška, dok mango donosi svježinu i blagu kiselkastu notu koja lijepo balansira slatkoću. Ovo su deserti koji se ne jedu na brzinu, već polako, uz kafu i razgovor.
Drugi desert koji smo probali je čokoladni medo: vizuelno razigran, ali okusom vrlo ozbiljan. Riječ je o čokoladnom mousseu preko kojeg se, neposredno prije posluživanja, prelije topla crna čokolada. 
Taj trenutak kada se čokolada razlije preko deserta čini cijelo iskustvo još zanimljivijim, a kombinacija tekstura i intenzivne čokolade čini ga savršenim izborom za one koji vole klasične, ali bogate okuse.
Backyard ovim desertima potvrđuje da nije riječ samo o lijepom prostoru, već o mjestu koje pažljivo gradi svoju ponudu i prati savremene gastro trendove.
Ako ste već bili u Backyardu, ovo je dobar razlog za novi dolazak. A ako niste, ovi deserti su sasvim dovoljan povod da ga konačno dodate na svoju listu mjesta koja vrijedi posjetiti u Sarajevu.
Foto: Bonjour
Prvi otkrijte najnovije trendove, ekskluzivne vijesti, najbolje shopping preporuke i pogled u backstage priče!