TEKST: Ilda Lihić-Isović

DATUM OBJAVE: 28.6.2021.

Cheesecake je sigurno jedan od najboljih deserta koje možete probati, ali jeste li već probali smrznuti Cheesecake na štapiću? Super je #mljac, tekstura je i dalje kremasta, ali super osvježavajuća.

Za početak napravite cheesecake po svom receptu ili se poslužite receptom kojeg smo naveli u nastavku, a zatim vam treba samo preljev od čokolade u koji ćete umočiti smrznute kriške.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @gamzespatisseriee

U biti klasični cheesecake se reže na manje komade koje stavite na štapić, dodatno ohladite te prije služenja stavite u rastopljenu čokoladu i posipate najrazličitijim dodacima. Izbori za dekoraciju su neograničeni, od sjeckanih orašastih plodova, smrznutog voća, kokosa ili nekog po vašem izboru dodatka. Izgledaju wow i apsolutna su poslastica za ljetne dane.

Sastojci za koru:

  • 350 g zdrobljenog keksa
  • 175 g rastopljenog maslaca

Sastojci za kremu:

  • 350 ml slatkog vrhnja
  • 500 g krem sira
  • 120 g šećera
  • 250 g rastopljene bijele čokolade

Preljev:

  • 200 ml slatkog vrhnja
  • 250 g bijele čokolade

Priprema:

Sastojke za koru sve zajedno sjedinite. Nakon toga, dobivenu smjesu stavite u okrugli kalup i pritisnite kako bi ujednačili bazu kolaču, a zatim stavite u frižider. Zatim u novu posudu stavite 350 ml slatkog vrhnja kojeg miješate sa mikserom dok ne dobijete fini šlag. Posudu sa vrhnjem odvojite sa strane, a u novu posudu stavite 500 g krem ​​sira sa 120 grama šećera i promiješajte. Zatim dodajte 250 g rastopljene bijele čokolade i ponovno miješajte dok smjesa ne postane glatka.

Šlag koji ste umutili prije, pomiješajte je sa smjesom sira i čokolade te tu smjesu izlilte u kalup sa biskvitom odnosno bazom. Sve to ostavite da se hladi otprilike 5 sati ili još bolje preko noći.

Za preljev pomiješajte 200 ml slatkog vrhnja i 250 g bijele čokolade. Otopite skupa i prelilte preko cheesecakea. Preko toga dodajte dekoraciju koju želite.

***

Naslovna fotografija: @britschis_backhimmel
Tekst: Ilda Lihić-Isović


Bonjour

Sarajevo ima novo mjesto koje miriše na dobar vibe (i kalorije koje ne želimo da računamo)

TEKST: Adelisa Mašić

Sarajevo ima novo mjesto koje miriše na dobar vibe (i kalorije koje ne želimo da računamo) Sarajevo ima novo mjesto koje miriše na dobar vibe (i kalorije koje ne želimo da računamo)

Miris svježe kafe, vedri tonovi interijera i energija koja te odmah razbudi: Boost Coffee je stigao u Sarajevo i donio novu dozu urbanog optimizma.

Brend koji je već prepoznat u Evropi sada je stigao i u Sarajevo. Nije to samo još jedno mjesto za kafu, već prostor koji spaja moderan dizajn, laganu atmosferu i onaj osjećaj da dan počinje baš kako treba.

 



Na meniju su hladne i tople kafe, matcha napici i deserti koji izgledaju kao da su stvoreni za subotnje popodne u gradu. 

 


 



Svaka šoljica nosi svoj mali ‘boost’ energije po kojem je brend i dobio ime, dok prostor u svijetlim tonovima i zelenim akcentima stvoren je za jutarnju kafu, kratki predah, rad na laptopu ili druženje s prijateljima.

 

boost_coffee3bonjour_ba

boost_coffee1bonjour_ba

Foto: boostcoffeebih

Boost Coffee je jedno od onih mjesta koja te osvoje nenametljivo: toplinom, ritmom i pažnjom prema detaljima. Mjesto koje donosi dobru energiju i podsjeća da kafa uvijek ima posebnu čar.

Foto: boostcoffeebih


Bonjour

Bonjour.club član!

Prvi otkrijte najnovije trendove, ekskluzivne vijesti, najbolje shopping preporuke i pogled u backstage priče!