Bonjour.men: Danas slavimo World Beard Day i donosimo 6 savjeta kako pravilno stilizirati i njegovati bradu - Bonjour.ba...

Bonjour.men: Danas slavimo World Beard Day i donosimo 6 savjeta kako pravilno stilizirati i njegovati bradu

Tekst:

Marija Perić

BONJOUR.men
4.9.2021.

Svake prve subote u 9. mjesecu rezerviramo za World Beard Day gdje zemlje svijeta slave brade i bradate muškarce.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bez obzira je li imate bradu od tek par dana ili već godinama začešljavate pažljivo njegovanu bujnu bradu, svi bradati muškarci pozivaju se na slavljenje danas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U čast ovom danu željeli smo skrenuti pozornost na pravilan odabir, stiliziranje i na kraju, njegovanje brade koja zaslužuje vašu pažnju iz dana u dan.

Muška beauty rutina često uključuje brijanje i njegovanje brade, zato smo saznali savjete koji će vam pomoći da vaša brada uvijek izgleda uredno, dobro uređeno i njegovano. Više savjeta otkrijte u nastavku.

PRAVILNO IZABERITE STIL BRADE S OBZIROM NA VAŠ OBLIK LICA

Kako bi vaša brada izgledala lijepo i njegovano potrebno je i da se dobro uklapa u vaš oblik lica. Ako se i sami pitate koji je vaš oblik lica i koji stil brade oblikovati, video ispod odlično objašnjava i otkriva što trebate uzeti u obzir.  

UVJEŽBAJTE STILIZIRANJE BRADE

Ako svoju bradu radije uređujete doma, tada biste trebali investirati u dobar brijač koji će osigurati da vaša brada uvijek izgleda uredno i zaglađeno. No, ako ste tek na početku i niste sigurni kako oblikovati svoju bradu sljedeći video daje odlične savjete. Objašnjava koje pokrete brijačem trebate napraviti kao i zašto neke dlačice i dijelove brade trebate skratiti, a neke ne.

NE ZABORAVITE UREĐIVANJE BRKOVA

Uz stiliziranje brade, uređivanje brkova sa malenim škaricama svakih 4-5 dana pomoći će vam da vaša brada izgleda uredno i njegovano. Posebnu pozornost treba posvetiti području ispod nosa i iznad usne.

VAŽNO JE REDOVITO PRATI BRADU

Mnogi muškarci koji su pustili bradu prepoznali su da se ponekad može na koži ispod brade javiti svrbež koji je iritantan. Kako biste to spriječili važno je, da jednako kao i svoje lice, perete i svoju bradu. Nakon pranja možete ju posušiti laganim tapkanjem s ručnikom.

UREĐIVANJE BRADE NA DNEVNOJ RAZINI

Osim što ju redovnim stiliziranjem možete dovesti do savršenog oblika, svakodnevno češljanje brade pomoći će u održavanju željenog izgleda i učiniti će da svaka dlačica raste prema dolje. Upravo će ovaj ritual pomoći u tome da vaša brada uvijek izgleda zaglađeno.

NJEGA UZ POMOĆ PROIZVODA

Uz stiliziranje i održavanje, vaša brada može biti i mekana na dodir uz korištenje dodatnih proizvoda kao što su ulje ili balzam za bradu koji će učiniti dlaku mekanom i kožu ispod brade njegovanom. Uz to, dostupni su i šamponi i regeneratori za bradu koji vašu njegu o bradi mogu podići na sasvim novu razinu.

Foto: Unsplash

***

Naslovna fotografija: @slackerblack
Tekst: Marija Perić

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno