Zenica: Od omiljenog šetališta do ukusnih slastica, BONJOUR.čitatelji otkrivaju svoja najdraža mjesta - BONJOUR.ba - bh....

Zenica: Od omiljenog šetališta do ukusnih slastica, BONJOUR.čitatelji otkrivaju svoja najdraža mjesta

PUTOVANJA
12.11.2020.

Proveli smo anketu na našim društvenim mrežama i pitali BONJOUR.ba čitatelje kako provesti jedan dan u Zenici. Uvjerili smo se da ovaj grad nudi puno sjajnih lokacija i aktivnosti poput posjete muzejima, stadionu Bilino polje, izletištu Smetovima, a u nastavku smo izdvojili top četiri preporuke koje su se najčešće ponavljale u anketi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U slučaju da je i vaša trenutna baza ovaj grad, prepun skrivenih i šarmantnih uličica, vjerujemo kako vam mjesta za jutarnju kavu, ukusni ručak ili uživanje u slasticama ne nedostaje. Ipak, u slučaju da je vaše vrijeme u Zenici ograničeno, u pomoć stižemo sa mini listom popularnih adresa koje vrijedi posjetiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

KAMBEROVIĆA POLJE

Jedan od simbola grada, šetalište koje je postalo dio svakodnevice Zeničana je Kamberovića Polje, oaza zelenila i prirode u urbanoj sredini. Tu se nalaze brojni sportski tereni od atletskog stadiona, teniskih terena, kao i terena za odbojku, košarku, nogomet, ali ono što se posebno izdvaja je šetalište koje nikoga neće ostaviti ravnodušnim. To je ujedno i jedno od najljepših mjesta za uživanje u predivnim jesenskim bojama, stoga ga svakako uvrstite u svoj dnevni raspored.

Foto: @cyberbosanka

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by mirso (@_mirso_) on

Foto: @_mirso_

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by mirso (@_mirso_) on

GRADSKA KAFANA

Ono po čemu je Zenica itekako poznata jeste bogata gastro ponuda. Gradska kafana restoran je koji se ponosi svojim vrhunskim jelima i adresa je na kojoj se traži mjesto više. Uz divno uređen interijer sa simbiozom rustikalnog i modernog stila, ovdje možete uživati u ručku ili večeri, ali i u ukusnim vinima.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Arkus (@arkus_eng) on

Foto: @arkus_eng

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Arkus (@arkus_eng) on

PALAČINKARNICA NJAM NJAM

Ako se nakon cjelodnevne šetnje i isprobavanja ukusnih specijaliteta poželite obradovati nepce ukusnim slasticama, čitatelji predlažu da se zaputite po istinsku dozu uživanja u Palačinkarnici Njam Njam. Kao što i samo ime kaže, uz #njam palačinke ili waffle, ne sumnjamo da ćete uživati odgovorno i pridržavati se mjera u ovom šarmantno uređenom prostoru.

Foto: @palacinkarnicanjamnjam

Foto: @palacinkarnicanjamnjam

Foto: @palacinkarnicanjamnjam

VRANDUČKA TVRĐAVA

Za sve čitatelje koji imaju želju da saznaju nešto više o historiji mjesta, mogu posjetiti tvrđavu u Vranduku u kojoj se nalaze razne postavke koje vizuelno mogu prikazati kako je to život izgledao u prijašnjim vremenima. Smještena četrnaest kilometara od grada Zenice i izgrađena na stijeni iznad klisure, Vrandučka tvrđava jedna je od najljepših srednjovijekovnih građevina koja, osim po svom impresivnom zdanju koje je gotovo savršeno očuvano sve do danas, bila je sjedište kraljeva. Unutar građevine možete pronaći topovske cijevi, okove i još nekoliko autentičnih predmeta, kao i veliki broj replika, poput kraljevske trpeze, nošnji i drugih srednjovijekovnih predmeta.

Foto: @edbersinanovic

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Edin ®️ (@edin_bn) on

Foto: @wonderland_bosnia_herzegovina

***

Naslovna fotografija: @dzenis.hasanica
Tekst: Ilda Lihić-Isović

PUTOVANJA , 12.11.2020.

Klik i saznajte više o sljedećim pojmovima:

Sviđa ti se članak? Podijeli ga s prijateljima.

Povezani članci

Članci iz rubrike

Tekst by:

Ilda Lihić-Isović

Foto by:

@dzenis.hasanica

Podijeli:

Posljednje objavljeno