Bjelašnica: 4 gastro lokacije koje vrijedi posjetiti - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Bjelašnica: 4 gastro lokacije koje vrijedi posjetiti

Tekst:

Ana Rotim

GOURMET
2.1.2023.

Sada kada je obližnje planine prekrio bijeli pokrivač poželjeli smo s najmilijima organizirati kratki izlet na prepoznatljiva mjesta unutar granica BiH.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Pa tako, na našem putoholičarskom ali i gastronomskom radaru našla se planina Bjelašnica, koja se nalazi nedaleko od Sarajeva. Naime, odveć je poznato da odlazak na planinu ujedno označava i uživanje u snježnim radostima, ali i kušanje neodoljivih gastro delicija. Stoga, kako potraga za mjestima na kojim možete kušati najbolju hranu na planini Bjelašnica ne bi trajala satima, izdvojili smo par lokacija koje su ukrale našu pažnju.

Apres Funky Pub

Lociran pokraj skijaške staze, Apres Funky Pub mjesto gdje možete uzeti predah i uživati uz omiljene tople napitke i jela moderne kuhinje.

 Katun

Katun je moderni restoran uređen u etno stilu koji nudi širok izbor jela za ljubitelje različitih poslastica. Restoran je službeno otvorio vrata 2020. godine, a danas je jedno od omiljenih gastro mjesta na Bjelašnici.

 

 


Javorov Do

U sklopu izletišta Javorov Do na Bjelašnici nalazi se istoimeni restoran koji će ponudom tradicionalnih jela obogaćenim modernom notom zadovoljiti vaša nepca.

 

 


Restoran BENETTON

Ovaj restoran nalazi se na skijaškoj stazi, a nudi širok izbor domaćih ali i prepoznatljivih jela iz internacionalne kuhinje.

 

* * *
Naslovna fotografija: @avdic.ena 

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno